Rosberg bo na domačo dirko v Hockenheimu še vedno prišel kot vodilni v skupnem seštevku, toda po smoli na zadnji dirki v Silverstonu, ko je zaradi tehnične okvare dirkalnika ostal praznih rok, ima zdaj le še štiri točke več od moštvenega tekmeca, Britanca Lewisa Hamiltona.

A slabe stvari iz Silverstona so zdaj pozabljene, saj se je Rosbergu v zadnjih dneh zgodilo veliko dobrega. Najprej se je poročil, danes je podaljšal pogodbo z Mercedesom za tri leta, vmes je bil vnet navijač nemškega elfa na SP v Braziliji. Za piko na i, pravi 29-letni Rosberg, zdaj manjka le še zmaga v Hockenheimu, pa bo njegov zadnji teden popoln.

V slogu slavja nemške nogometne ekipe bo pred svojimi navijači nastopil tudi on. Za dirko v Hockenheimu so mu izdelali novo čelado v nemških nacionalnih barvah črni, rdeči in rumeni, na njej pa bodo tudi štiri zvezdice - seveda zaradi štirih naslovov svetovnega prvaka nemških nogometašev.

"Zdaj manjka le še zmaga tu v Hockeheimu, zmaga nemškega dirkača v nemškem avtu na nemškem dirkališču. Ampak temu tednu bi res težko še kaj dodal. Sanjsko, pa še podaljšal sem sodelovanje s svojo ekipo," se je pred začetkom dirkaškega konca tedna v domovini smejalo Rosbergu.

Nemški športni uspehi zadnjih tednov tudi pri prirediteljih dirke vzbujajo upe, da se bodo navijači iz nogometnih prelevili v dirkaške. Za zdaj so prodali 45.000 vstopnic, računajo, da bodo na krilih športne evforije zlahka dosegli številko 50.000, želja pa je vsaj 55.000 prodanih vstopnic.