Slovenska predstavnika etape nista končala v ospredju. Simon Špilak (Katjuša) je bil stoti (+ 14:27), Kristjan Koren (Canondale) pa 154. (+ 20:26).

Nibali ima skupno dve minuti in 23 sekund naskoka pred Avstralcem Richiejem Portejem. Tretji je Španec Alejandro Valverde (+ 2:47), današnji zmagovalec Gallopin (+ 3:12) je peti. Špilak je na 70. mestu (+ 1:09:49), Koren pa na 143. (+ 1:53:25).

Današnja razgibana etapa s številnimi vzponi, med njimi so bili ob koncu trase tudi štirje tretje in četrte kategorije, je postregla z dvema bojema. Prvi je potekal v ospredju, kjer je glavnina dolgo dovolila ubežnikom, na začetku je sam narekoval ritem Švicar Maratin Elmiger, da so si nabrali več kot minuto naskoka, a se je na koncu prednost povsem stopila.

Ko so bili pred zadnjimi kilometri kolesarji spet skupaj, pa je pravo odločitev v pravem trenutku sprejel Tony Gallopin. Na zadnjem spustu je planil v beg in si nabral ravno dovolj naskoka, da ga tekmeci nato niso mogli več ujeti. Najbolj aktiven med zasledovalci je bil Slovak Peter Sagan, ki pa ni našel dovolj somišljenikov za lov pred ciljem, tako da je na koncu skupina zasledovalcev pogoltnila tudi njega (končal je na devetem mestu), Francozu pa so se računi izšli: ciljno črto je prečkal le nekaj metrov pred skupino in slavil prestižno etapno zmago.

"Rad bi se zahvalil svoji družini, še posebej zaročenki Marion. Želel sem se izkazati, začutil sem, da lahko napadem, ker tega ne bodo pričakovali," je dejal presrečni francoski kolesar.

Druga drama se je odvijala v ozadju. Zdelo se je, da bo Američan Andrew Talansky naslednja znana žrtev letošnjega Toura in da se bo pridružil številnim, ki so že odstopili v prvih desetih etapah. Sredi današnje je namreč že razjahal kolo in se usedel na ograjo ob cesti, po posvetu z vodjo ekipe Garmin-Sharp pa je nadaljeval. Ob progi so ga spodbujali tudi gledalci, ki so videli, da Američan ne lovi uvrstitve, temveč se bori za obstanek na dirki. Na koncu je bil v cilju zadnji z 32 minutami zaostanka, a še dovolj hitro, da ga časovna "metla" ni odnesla z dirke.

V četrtek bodo kolesarji opravili podobno težko 12. etapo od Bourg-en-Bressa do Saint-Etienna, dolgo 185 km.