Še pred nekaj leti bi za Sony težko trdili, da se bo uveljavil v svetu mobilnih telefonov, pa mu je to vseeno uspelo. Izjemno uspešno, saj ga z lahkoto uvrstimo med prvih pet glavnih igralcev na tem področju.

Za njihov uspeh je predvsem zaslužen mobilnik Xperia Z (trenutno je aktualna že tretja generacija Z2), ki gotovo zadovolji najbolj zahtevnega uporabnika. Res pa je, da gre za telefon višjega cenovnega razreda, zato skuša Sony z modelom Xperia M2 prepričati tudi preostale uporabnike.

Kljub temu, da M2 ni mišljen za najbolj zahtevnega posameznika, mu vseeno nudi izvrstne zmogljivosti v tem cenovnem razredu. Ima 4,8 palcev velik qHD zaslon, tanko ohišje in zmogljiv 1,2-GHz štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon ter 1 GB rama. Naprava podpira 4G LTE povezavo, njena kamera pa nudi 8 milijonov slikovnih pik.

Pohvalimo lahko predvsem vizualno privlačno ohišje in odlično baterijo. Graje pa si zasluži manj zmogljiva kamera in zaslon, ki nudi ločljivost le 229 ppi. Cena v prosti prodaji že od 200 evrov.