Kakšno je stanje v reprezentanci?

Nedvomno je dolga sezona prinesla posledice, zato se vsak dan preštevamo, kaj se dogaja z nami. Na srečo je le nekaj manjših zdravstvenih težav in bolečin. Tudi Pavlović se je sedaj vrnil, saj so antibiotiki opravili svoj posel.

Kako je z Ropretom?

Gleženj mu ob naporih še vedno oteka. Vidi se, da določene gibe težko izvaja. Upam, da bo na zadnjih treningih boljše. Kljub temu njegova noga ni prava.

In s Klobučarjem?

Pred odhodom v Grčijo je dobil Gasparinijevo bombo v prst, zato ne more servirati niti napadati. Namesto njega bo sedaj v moštvu Planinc, ki nam na zadnjih treningih pomaga tudi zaradi odsotnosti Kovačiča.

Bo Šket igral kaj več?

Odigral je drugo tekmo proti Makedoniji. Nato smo mu namenili počitek, da se mu umirijo vneta kolena. Malce še čuti bolečine, toda kljub temu nam lahko pomaga. Tudi Gasparini je precej iztrošen, zato mora biti Šket v pripravljenosti. Veseli smo, da ga imamo.

Kako pa je z vami? Je kaj zasičenosti?

Sezona je dolga, toda glavne tekme so še pred nami. Vse je usmerjeno v prvo mesto. Trenutno ni težav, toda vse bo prišlo za nami, ko se bo stvar končala. Sedaj moramo ostati zbrani, da dosežemo končni cilj, potem pa se bomo lahko smilili sami sebi.

Kljub zmagi na prvi tekmi morate zmagati tudi v Mariboru.

Že pred polfinalom sem rekel, da bomo morali zmagati na obeh tekmah, saj ne sme biti preračunavanja. Tudi Grki morajo obvezno zmagati, če hočejo napredovati. Čaka nas še ena zelo težka preizkušnja.

Kako izničiti napake v napadu, ki ste jih delali v Grčiji?

To je bil edini problem. Z malce več koncentracije lahko igramo še boljše. Tudi fantje se zavedajo, da smo v Grčiji naredili preveč napak, zato ne delam panike. Slovenija bo pokazala boljšo igro, toda ne smemo pozabiti, da smo Grčijo premagali v gosteh, kar ni bila lahka naloga.

Je bil slabši napad posledica slabšega sprejema, podaj ali zaključka akcij?

Sprejem je bil boljši kot na tekmah proti Makedoniji in Turčiji. Težko komentiram vzrok naših napak. Tudi takšne tekme se zgodijo. Letos smo imeli malo tekem z veliko napakami, zato bomo v Mariboru veliko boljši.

Pri Grčiji je najnevarnejši Đurić.

Na prvi tekmi je dobil petdeset žog in tudi na drugi jih bo. Ne glede na to, katera ekipa mu stoji nasproti, bo dosegel svojo kvoto točk. Gre za vrhunskega igralca. Kadar Grčija nima idealnega napada, moramo Đurića umiriti, v nasprotnem primeru pa ga je zelo težko ustaviti.

Vsi vaši igralci imajo sedaj rešen klubski status. So zato mirnejši?

Zagotovo je vsak mirnejši, ko si zagotovi službo za prihodnjo sezono. Kljub temu pred tem nisem opazil večje razlike, ko določeni še niso imeli novega kluba. Vsi so bili zelo profesionalni, toda vesel sem, da so si fantje zagotovili delodajalca.

Kaj spremljate drugi polfinale?

Ne, saj imamo preveč dela z Grki. Makedonce poznamo zelo dobro. Če bo boljša Črna gora, pa bomo imeli dovolj časa, da jih spoznamo. Toda sedaj je pomembna le Grčija.