Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - EP U-20 div.A

20Slovenija - 20V.Britanija
1

Slovenci so v prvem delu odigrali precej dobro in ugnali favorizirane Špance ter Švede, pričakovano pa izgubili proti Srbom. V zadnjem krogu so sicer klonili proti Nemcem, a so kljub temu napredovali in naprej prinesli zmago in poraz. Sedaj jih čakajo tekme z Litvo, Grčijo in Veliko Britanijo, kjer bi utegnila biti odločilna tekma za končnico prav današnja. Britanci so namreč v prvem delu šokirali Grke in imajo sedaj enako točk kot Slovenija, medsebojni obračun pa bi prav lahko že odločal o vsaj četrtem mestu v skupini, ki vodi v izločilne boje. Kvaliteta je nedvomno na strani Slovencev, ki bi morali z zbranim pristopom uspeti ugnati Otočane, pa čeprav samo za točko.

Tenis - ATP - Hamburg

Kamke T. - Nieminen J.
2

Nieminen se na pesku načeloma zelo dobro znajde, zato bi v Hamburgu znal doseči nekaj zmag, čeprav v zadnjem času ni več v taki formi, kot je bil pred leti, ko je bil celo me dnajboljšo dvajseterico tenisačev na svetu. S Kamkejem se je v karieri pomeril že štirikrat in vselej zmagal, zato je tudi danes v vlogi favorita. Če Nemca ne bo preveč ponesla podpora s tribun, bi moral napredovati Finec.

Tenis - Challenger - Kaohsiung

Chen T.-Kavčič B.
2

Kavčič je že nekaj tednov v zelo dobri formi, kar potrjujejo njegove turnirske zmage, ki se jih je nabralo že kar nekaj. Nazadnje je včeraj slavil v Portorožu in če ni predolgo proslavljal zmage, bi se morala njegova zmagovita serija nadaljevati tudi na challengerju v Kaohsiungu, kjer je drugi nosilec, za uvod turnirja pa ga čaka dvoboj s Tajvancem, ki na lestvici ATP zaseda skromno 284. mesto.

Vaterpolo - Mednarodni - EP

Hrvaška - Nemčija
1

Hrvati so v vaterpolu velesila, ki se na vseh velikih tekmovanjih poteguje za medalje, medtem ko za Nemce tega nikakor ne moremo trditi. Čeprav gre šele za prvi krog EP in favoriti morda še niso v vrhunski formi, zato so možna kakšna presenečenja, dvomim, da ga lahko vidimo na tej tekmi.