Slovenec Simon Špilak (Katjuša) je v današnji etapi zasedel 21. mesto (+2:54), Kristijan Koren (Cannondale) pa 89. mesto (+7:46). V skupni razvrstitvi je Špilak na 112. (+55:30), Koren pa na 135. mestu (1:04:50).

Današnja preizkušnja je bila zelo dinamična, kolesarska karavana na francoski pentlji pa je v spremenljivih vremenskih razmerah morala premagati en vzpon prve, dva druge ter tri tretje težavnostne kategorije. Na tej razgibani trasi se je najbolje znašel Martin, nemški specialist za vožnje na čas.

Devetindvajsetletni nosilec odličja srebrnega leska na kronometrski olimpijski preizkušnji pred dvema letoma v Londonu ter trikratni svetovni prvak iz Koebenhavna leta 2011, Valkenburga leta 2012 in Firenc leta 2013 je do etapne zmage prišel po samostojni vožnji.

Glavni pretendenti za končno zmago, na čelu z Nibalijem in Špancem Albertom Contadorjem, se na današnji preizkušnji niso posebej naprezali, načrtno so varčevali moči pred ponedeljkovo izjemno zahtevno gorsko preizkušnjo med krajema Mulhouse in La Planche des Belles Filles v dolžini 161,5 km, ko so pred njimi kar štirje vzponi prve težavnostne kategorije. V cilj so prišli z zaostankom slabih osmih minut, racionalno vožnjo doslej vodilnega v skupni razvrstitvi Nibalija pa je s pridom izkoristil Francoz Gallopin in oblekel najbolj prestižno rumeno majico na Touru.

Kot zanimivost velja zapisati, da je Martinov rojak Olaf Ludwig pred 24 leti dosegel etapno zmago na dirki po Franciji na isti dan, ko so njegovi rojaki v velikem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Italiji z golom Andreasa Brehmeja z 11-metrovke ugnali Argentino z 1:0. Drevi bo v Rio de Janeiru finalna tekma 20. svetovnega prvenstva prav med Nemčijo in Argentino.