Omenjena mesta so se med najbolj priljubljene destinacije uvrstila zaradi mednarodnih potovanj s strani naraščajočega srednjega razreda, novosti na področju luksuznih potovanj in vse večje potrebe po poslovnih poteh, so sporočili iz družba Mastercard.

Kljub novim tehnologijam in orodjem, ki omogočajo lažje sodelovanje in komunikacijo med podjetji, raziskava kaže, da se bo trend nadaljeval tudi v prihodnje.

Glede na raziskavo bo London letos obiskalo 18,7 milijona obiskovalcev z vsega sveta, kar je 300.000 obiskovalcev več kot Bangkok, ki je leta 2013 veljal za najbolj priljubljeno destinacijo.

Bangkoku se obeta 18,37 milijona obiskovalcev, Parizu 15,57 milijona, Singapurju 12,47 milijona in Dubaju 11,95 milijona obiskovalcev.

»Indeks kaže, da se povpraševanje in zanimanje za poslovna in osebna potovanja z letalom nadaljuje,« je poudarila predsednica mednarodnih trgov za družbo MasterCard Ann Cairns. Kot je pojasnila izbor najbolj priljubljenih mednarodnih destinacij kaže, da so ta mesta še vedno pomembna poslovna, kulturna in ekonomska središča.