Kljub gladki zmagi ni šlo brez težav za Kavčiča. Slovenskemu igralcu je pri vodstvu s 4:0 v prvem nizu začela teči kri iz nosu. »Zadnji čas se mi to pogostokrat dogaja, zato bom povprašal naokoli, kako preprečiti vse skupaj. Iz ljubega miru mi začne teči kri in nato kar precej časa traja, preden se umiri. Še naslednje tri igre mi je malo tekla, tudi slabše sem dihal, saj se je nos malce zamašil. Ni bilo pravega pretoka kisika. V Uzbekistanu se mi je to dvakrat zgodilo, nato na Kitajskem in zdaj tukaj. V štirih tednih štirikrat,« je dejal Blaž Kavčič. Hrvaški tekmec je nato malce dvignil svojo raven, a še vedno je bil daleč od uspeha. »Preveč sem se zasedel, zato mi je bilo kasneje težje. Tekmec je igral boljše, saj se je sprostil,« je pristavil Slovenec. Dobra novica je, da je Kavčič uspešno prebolel virozo: »Nimam več vročine, apetit je normalen, zato ni več problemov. Težava je le ta, da sem izgubil nekaj energije in ur treninga. Najboljše igram, ko veliko ur preživim na igrišču. Upam, da bom zdaj spet prišel v udarec, ker veliko igram. Če bom hotel zmagati na turnirju, bom moral dvigniti raven igre.«

A še preden je Kavčič popoldan stopil na osrednje igrišče za dvoboj četrtfinala, je moral dopoldan zaključiti partijo drugega kroga. Dan prej je začel obračun z Venezuelcem Ricardom Rodriguezom, ki je bil zaradi dežja prekinjen pri 6:4 in 3:0, včeraj pa je Kavčič hitro zaključil delo s 6:4 in 6:1. Slovenec je razkril, da ga dvojni program ni motil. »Precej je odvisno od tega, ali gre za dve celi tekmi ali le za nadaljevanje nedokončane partije. Tokrat je bilo dopoldan le malo daljše ogrevanje. Tudi če ne bi imel tekme, bi imel dopoldan trening. Redko imam dva dvoboja v istem dnevu, čeprav se mi je to zgodilo pred kratkim na Kitajskem, ko sem igral dve celotni tekmi. Navajen sem, da veliko treniram, zato dva dvoboja vzameta manj časa, kot če samo treniram. Je pa res, da je tekma drugačna, saj so pritiski večji in se porabi več energije,« je razložil Kavčič. Čas med tekmama je izkoristil za skok v morje, potem pa je opravil raztezne vaje in si privoščil dvourni spanec.

Včeraj dopoldan je igral tudi njegov tekmec Mektić, ki je izločil Toma Kočevarja Dešmana, ki je bil drugi Slovenec v drugem krogu. Hrvat je slavil s 6:2 in 7:6 (1), posebnost dvoboja pa je bila, da sta se Mektić in Kočevar Dešman pomerila že v kvalifikacijah v Portorožu. Tedaj je slavil Slovenec, Mektić pa se je v glavni žreb uvrstil kot srečni poraženec. »Med mladinci sem že igral dvakrat z istim igralcem na istem turnirju. Pri članih je bilo prvič. Tokrat je bila drugačna tekma, že zaradi pogojev. V kvalifikacijah je bilo vroče in soparno in še na centralnem igrišču sva igrala, kjer je drugače,« je povedal Tom Kočevar Dešman. »V celoti sem zadovoljen, saj sem turnir končal nad pričakovanji. Upam, da bom imel v prihodnosti nove priložnosti. Ne morem biti slabe volje, saj sem prišel v drugi krog,« je pristavil Kočevar Dešman, ki zdaj odhaja na kvalifikacije turnirja v Umagu.