Trentin je na današnji sedmi etapi Saganu prizadejal nov boleč poraz, Slovak je v ciljnem sprintu, kljub temu, da je v zadnjih kilometrih uspešno bežal, moral premoč tekmecu priznati le za poldrugi centimeter. Kolesarji so se spopadli tudi z nekaj manjšimi vzponi, od sobote pa bo šlo na francoski pentlji zares, saj bo karavana zavila v hribovit teren.

Na tokratni etapi v ciljnem sprintu prvič niso slavili nemški kolesarji, potem ko sta bila v preteklih dneh uspešna Marcel Kittel, ki je zmagal kar na treh etapah, ter Andre Greipel. Kolesarji so danes v zadnjih petih kilometrih opravili z dvema vzponoma četrte kategorije, ki so tudi nekoliko razredčili glavnino.

Poleg tega je nekaj kolesarjev zaradi padcev znova končalo na tleh in to kljub dejstvu, da je bila cesta za razliko od prejšnjih dni suha. Brez padcev tako ni šlo niti v zadnjih 800 metrih, ko je sprva na tleh končala manjša skupinica, v samem sprintu pa še kolesar Garmina.

"Šele po fotofinišu sem videl, da sem zmagal, moja prednost je bila centimeter in pol. Do ciljne črte je bila dirka res stresna. Nisem videl, kdo je skrbel za tempo na vzponih, držal sem le svoj položaj in se na koncu zavihtel na vrh. Za to zmago sem porabil veliko energije, a zame je zmaga izrednega pomena," je po prihodu v cilj dejal Trentin, ki si je v zadnjih dveh letih prikolesaril že drugo etapno zmago na Touru.

Od obeh Slovencev je bil danes boljši Simon Špilak (Katjuša) na 108. mestu, za Trentinom je zaostal 5:25 minute. Kristijan Koren (Cannondale) je v cilj prikolesaril na 185. mestu z zaostankom 17:15 minute. Skupno je boljši Špilak na 126. mestu (+40:36), Koren je 144 (+45:04). Skupno vodstvo je zadržal in že petič ubranil Italijan Vicenzo Nibali (Astana).

V soboto kolesarje čaka osma etapa od Tomblaina do Gerardmerja La Mauselaina v skupni dolžini 161 kilometrov.