Velika vojna, ki je divjala med letoma 1914 in 1918, je bila v resnici izjemno silovita, obsežna in neprizanesljiva. Uničila je tkivo evropskega političnega življenja in po vsem svetu sprožila gibanja, ki so se pomirila veliko pozneje v 20. stoletju. Posledice vojne so bile smrtonosne in uničujoče za vsako državo, ki jo je potegnilo v njen vrtinec.

Ta tragični spopad epskih razsežnosti, ki je pustil neizbrisen pečat na skupnem spominu držav, ki so izgubile cele rodove mladih ljudi, celovito, natančno in slikovito opisuje knjiga 1. svetovna vojna.

Knjiga razkriva tehnike in strategije bojevanja, poustvarja vzdušje velikih bitk, kot so tiste za Galipoli, na Somi, pri Verdunu pa tudi na soški fronti. Prinaša osebna pričevanja vojnih poveljnikov, vojakov in civilistov, predstavlja nove izume in tehnologije, ki so vplivali na potek vojne, osvetljuje dogajanja v zaledju, stisko in bremena civilnega prebivalstva in številne zanimivosti: angažiranost umetnikov, moč propagande, načine komunikacije, delovanje prve pomoči …

»Doma boste, še preden bo listje odpadlo z dreves.« Nemški cesar Vilijem II., avgusta 1914

Bogato slikovno gradivo

V knjigi je več kot 1000 izjemnih fotografij z bojišč in iz zaledja, vojaške opreme in novih izumov, osebnosti in dogodkov, ki so vplivali na potek vojne. Pristno fotografsko gradivo, 3D-zemljevidi in jasne preglednice pomagajo razumeti vojno dogajanje.

Vse v eni knjigi

Natančni in vsebinsko bogati prikaz dogodkov je zasnovan dinamično in privlačno. Če je na eni strani govor o krizah, spopadih ali novih tehnologijah, je na drugi povsem nova tema: vidne osebnosti tistega časa ali pogosto prezrt socialni vidik tega dramatičnega obdobja.