PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Liteks-Veris/+1/
1
Moldavski Veris je na prvi tekmi doma izvlekel remi brez golov, danes pa jih v Loveču čaka lekcija. Liteksu so se v prvem "polčasu" obračuna še poznale težke noge, ker so na tekmo prišli neposredno iz priprav, tokrat pa menim, da bo Bolgarom ob pomoči domače publike potnika v naslednji krog uspelo odločiti že do polčasa.

Košarka - Mednarodni - EP U-20 div.A

20Nemčija/+4,5/-20Slovenija
1
Za mladinsko raven so še kako značilna nihanja iz ene tekmo v drugo. Tako so na primer naši fantje predvčerajšnjim v fantastični tekmi s trojkami "sestrelili" Španijo, nato pa včeraj komaj premagali Švede (rezultat ne odraža realnega razmerja moči na igrišču). Mislim, da danes varovance Damjana Novakovića čaka zelo težka preizkušnja in ne bi se čudil, če klecnejo. Nemčija ima zelo solidno generacijo, ki je predvčerajšnjim Švede "izprašila" za 40 točk ter v prvem krogu parirala Špancem.

Tenis - ATP - Newport

Isner J.-Sock J./+1,5/
1
Jack Sock mora biti gotovo izmučen, potem ko je po zmagi v Wimbledonu med dvojicami moral že naslednji dan na letalo in v domovino. V Newportu ga danes čaka velikan Isner, ki mu bo verjetno ponudil le peščico priložnosti za odvzem servisa na svoj začetni udarec, v podaljšanih igrah ima pa John izjemno statistiko. Mislim, da je prišel čas, ko si bo Sock lahko končno odpočil.

Tenis - ATP - Bastad

Lajovič D.-Sousa J.
2
Dutzi je z nekaj sreče prišel do četrtfinala, kjer mu bo nasproti stal najboljši Portugalec Sousa. Ta je v izmenjavah precej bolj potrpežljiv in vzdržljiv kot Srb, ki se lahko zanaša predvsem na svoj enoročni bekhend, ostalo pa vsaj mene do zdaj ni prav močno navdušilo. V edinem medsebojnem obračunu predlani na kvalifikacijah za Roland Garros je Sousa slavil z 2:0.

Tenis - Challenger - Portorož

Donskoy E.-Fabbiano T.
1
Še dvoboj, s katerim lahko gladko zaprete vse svoje lističe. Donskoy je oba dosedanja dvoboja proti nizkoraslemu Italijanu dobil, za razliko od njega je precej bolj raznovrsten igralec in z igro ta teden vsekakor lahko kandidira za naslov. Fabbiano se lahko srčei zahvali, da je sploh prišel med najboljšo osmerico.