»Kot župan sem naredil vse, da bi odlok sprejeli že zdaj in zagotovili stanje skladno z zakonodajo,« je dejal Ješe. Nekateri občinski svetniki so mu namreč, kot smo že poročali, po nenapovedanih obiskih članov civilne iniciative, po naših podatkih pa tudi po političnih pritiskih vodstev strank, obrnili hrbet, tako da seja sploh ne bi bila sklepčna pa tudi sicer odlok ne bi imel zadostne podpore. Javno so se podpori odloku včeraj odrekli v SDS, kjer so prepričani, da bo »počakal« na čas po lokalnih volitvah.

Občani se bodo zdaj kljub nesprejetemu odloku lahko priključevali na novo kanalizacijsko omrežje, prispevek pa plačali šele, ko bo sprejet odlok in bodo dobili odločbe, to se pravi enkrat pozimi. Zaplet se bo močno poznal tudi v 36-milijonskem občinskem proračunu, saj je Ješe predvidel 3,8 milijona prihodka prav iz naslova komunalnega prispevka.

Člani civilne iniciative za pravičen prispevek so zavrnili Ješetove trditve, da so na člane občinskega sveta izvajali pritiske in jim celo grozili, češ da so svetnikom in svetnicam zgolj osebno predstavljali argumente. Doslej so v svojo podporo zbrali tudi že 1400 podpisov.pk