Kranjski javni razpis so spremljale zakulisne kadrovske igrice, zdaj odnose znotraj zavoda pretresa še odpoved delovnega razmerja enemu od zaposlenih, česar pa pred kratkim Polenčeva ni želela komentirati. Potrdila je le, da gre za sodelavca, ki je bil odgovoren za prireditve v Kranju.

Polenčeva je prav z nekaj prireditvami opozorila nase. Tako je Prešernov smenj postal s tisoči obiskovalcev ena najizvirnejših prireditev ob kulturnem prazniku, kranjski rovi so prav tako še bolj zaživeli z različnimi dogodki, ki jih pripravlja tudi Zavod za turizem Kranj. V zadnjem času je bila javnost pozorna tudi na sestavo sveta zavoda. Od kandidature za člana je odstopil podjetnik Danilo Šenk (sicer zaposlen kot kriminalist na PU Kranj), ki z zavodom poslovno sodeluje pri organizaciji prireditev. Ocenil je, da je njegova podjetniška vloga v nasprotju z delom v svetu zavoda.

Odločitev o imenovanju Polenčeve je minister Grilc sprejel na podlagi javnega razpisa. Prispelo je 12 vlog, razpisna komisija je podprla Polenčevo, oba sveta muzeja v Bistri pa sta podprla dosedanjega direktorja dr. Oresta Jarha. A prva dama kranjskega turizma je po pojasnilu odgovornih prepričala z nastopom, programom in novimi idejami predvsem na področju turizma. Delo bo nastopila sredi oktobra. Kranjski mestni svet pa je na seji maja dal soglasje k imenovanju direktorice Zavoda za turizem od prvega oktobra dalje. Svet zavoda jo je potrdil že pred tem. Predsednik sveta in mestni svetnik Matej Gal Pintar pa je včeraj od nas izvedel, da Polenčeva odhaja. »Vidite, kako so ljudje večplastni,« je začuden komentiral novico.šu