Selecao je na domačem mundialu sinoči doživel pravcato katastrofo, saj so jih Nemci v Belo Horizonteju ponižali s kar 7:1. Potrte poražence je po tekmi želel potolažiti njihov rojak in dvakratni svetovni prvak Cafu, vendar pa je pri tem naletel na hladen in odklonilen odziv predsednika Brazilske nogometne zveze Joseja Maria Marine.

»Sinoči sem se želel pogovoriti z igralci, vendar pa mi je predsednik Marin dejal, da si v slačilnici ne želi tujcev. Odgovoril sem mu, da jaz že nisem tujec, ter da jim želim nameniti zgolj nekaj tolažilnih besed. V tistem trenutku so rabili nekaj vzpodbude, a na žalost tega nisem mogel storiti,« je v pogovoru za ESPN razkril 44-letnik, začuden nad odzivom prvega moža zveze.

»Bil sem praktično vržen iz slačilnice, kar me je presenetilo in sem jo zato tudi ponižno zapustil. Vem, kako je izgubiti na svetovnem prvenstvu, saj se je nekaj podobnega pripetilo tudi meni leta 1998. Vedel sem, da fantje v teh trenutkih rabijo nekaj pozornosti in tolažbe. V slačilnico nisem odšel zaradi lastne promocije, tega res ne rabim. Želel sem le objeti Luiza Felipeja Scolarija in Carlosa Alberta Parreiro,« je še zatrdil nekdanji kapetan Brazilije, ki je reprezentančni dres nosil na kar 142 tekmah.