PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Nizozemska-Argentina/1,5/
1
Kot se je včeraj pokazalo, kako pomemben faktor pri Brazilcih je Thiago Silva, se bo danes pri Argentincih še kako poznala odsotnost Di Marie. To pomeni, da bodo Nizozemci lahko bolje zapirali Messija in popazili tudi na Higuaina, imajo pa na drugi strani tudi Argentinci dovolj hitre branilce, da ti ustrezno prestrežejo Robbna ter Van Persie-ja (slednji je tako ali tako vprašljiv za nastop). Pričakujem, da bo tekmo odločil en gol, zelo verjeten pa je tudi remi brez golov. Sedaj je na kocki čisto preveč, da bi eni ali drugi pomislili na tveganje.

Nogomet - Mednarodni - SP

Nizozemska-Argentina /Kdo gre naprej?/
1
Stava se navezuje na zgornjo. Kljub temu, da nogomet vsi "prodajajo" kot ekipni šport, pa se pri nekaterih moštvih odsotnost posameznika pač preveč pozna, da bi lahko to spregledali. Di Maria je bil za moj okus ključni igralec Argentine, saj so vse ekipe 75% pozornosti napadalnim akcijam gavčosov posvečali Messiju, zvezdnik Reala pa je "čaral" po svoje. Ker bo nocoj manjkal, celo več možnosti za napredovanje namenjam oranžnim in mi je torej njihovo podcenjevanje v tem duelu nesmiselno.

Nogomet - Mednarodni - SP

Nizozemska-Argentina /Kdo več rumenih kartonov ?/
1
Gola statistika! Nizozemci so v dosedanjem poteku prvenstva naredili na nasprotnikih kar 91 prekrškov, Argentinci samo 54! Razmerje v prejetih rumenih kartonih je tako logično (7-5) na strani Nizozemske, ki bo tudi nocoj morala narediti nekaj več prekrškov, če želijo onemogočiti argentinsko inačico "tiki-taka" podaj po tleh od noge do noge.

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Ml. Boleslava-Concordia
1
Ogromen padec kvote. Češki prvoligaš se bo na prijateljski tekmi v Wiener-Neustadtu pomeril z romunskim klubom, ki ima tekmovanje v domači ligi še kar precej daleč, Čehi pa so v zaključni fazi priprav za nastop v 2. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo. Zmaga Mlade Boleslave tako ne bi smela biti pod vprašajem.

Tenis - Challenger - Portorož

Bozoljac I.-Desein N.
1
Pri Srbu sicer nikdar ne veš, ali je na turnir prišel zgolj po zabavo in žensko družbo, ali pa dejansko potrebuje točke in denar, zato tole stavo pospremite z zmernim vložkom. Včeraj se je Ilija proti Slovaku Becku kar trudil in pokazal soliden tenis, imel spet precej verbalnih dvobojev z glavnim sodnikom, a na koncu uspel zagotoviti mesto v drugem krogu. Belgijec Desein se bolje znajde na peščenih podlagah, zato ne razumem, zakaj ta teden ne igra v Scheveningenu. Kakor koli že, Bozoljca vidim v četrtfinalu, če pa bo dovolj motiviran, se lahko morda v finalu sreča s Kavčičem. Edini medsebojni obračun je pred štirimi leti v Rennesu dobil Desein.