Ne Popovič ne Mišič včeraj nista bila dosegljiva. Z Mestne občine Koper, ki je ustanoviteljica Komunale, pa so sporočili le, da z uradnim sklepom ne razpolagajo, župan Boris Popovič pa da je odsoten.

Dosedanjega večletnega vršilca dolžnosti direktorja Komunale Igorja Hrvatina, ki je sicer veljal za tesnega Popovičeva sodelavca in je tudi aktiven član njegove stranke Koper je naš ter občinski svetnik, smo želeli vprašati, ali se njun odnos in odnosi v stranki torej krhajo, a tudi sam ni bil dosegljiv. Še pred časom so koprski svetniki sicer prav Hrvatinu v prid spremenili odlok o Komunali Koper, s katerim so odstranili pogoje o izobrazbi. Hrvatinu, ki ni imel takrat zahtevane višje izobrazbe, so s tem omogočili, da postane direktor s polnimi pooblastili, kar pa se ni zgodilo. Po neuradnih informacijah naj bi zdaj prevzel vodenje javnega zavoda za šport.

Svoje pred volitvami postavil na pomembne stolčke

Brez odgovorov pa so ostala tudi vprašanja o morebitnih Mišičevih dosežkih na mestu županovega svetovalca. Ko ga je Popovič pred mesecem dni, potem ko je bil Mišič razrešen z mesta predsednika uprave Luke Koper, zaposlil kot svojega svetovalca za gospodarstvo in odnose z državnimi organi, je imenovanje pospremil z visokoletečimi napovedmi o tem, kako bo izkušeni Mišič pomagal pri reševanju težkih gospodarskih vprašanj, skupaj s Cimosom.

Delovno razmerje je bilo takrat sklenjeno za določen čas, vezano na mandat župana. Olga Franca, koprska opozicijska svetnica in podpredsednica SLS, ki je že prvo Popovičevo kadrovsko potezo označila kot »prijateljski klientelizem« na škodo davkoplačevalskega denarja, nam je včeraj zato dejala, da v novem imenovanju vidi prvi županov poskus, da še pred volitvami vse svoje ljudi pravočasno in preventivno postavi na pomembne stolčke. »Tiste, ki jih ne potrebuje več, pa zdaj odslavlja.«

Spomnimo, da je Mišič pred časom izjavljal, da službe ne potrebuje in je niti ne išče, ker je kot podjetnik finančno preskrbljen. Da mu pri poslih vendarle vse ne gre tako gladko, kaže nedavna nepravnomočna sodba koprskega okrožnega sodišča, po kateri bo moralo njegovo podjetje Gasspar Invest Kraškemu zidarju v stečaju vrniti 1,3 milijona evrov, ki jih še ni poravnalo za gradnjo blokov Rezidenca Park v Luciji. Mišič je napovedal pritožbo, saj tudi sam toži Kraški zidar za tri milijone evrov. Proti Mišičevemu podjetju pa je zaradi nelegalne gradnje in rekonstrukcije v spomeniško zaščitenem Piranu ukrepal tudi gradbeni inšpektorat. vrž