Kittel je na dirki po Franciji danes prišel še do tretje zmage v štirih etapah, potem ko je po sprintu ugnal Norvežana Alexandra Kristoffa na drugem in Francoza Arnauda Demara na tretjem mestu. Današnji sprint je dobil precej bolj tesno kot sprinte na Otoku, je pa vseeno že po štirih etapah Toura zbral tri zmage.

Padev lanskoletnega zmagovalca

Vodilni na dirki Nibali (Astana) je preživel še en miren dan "v sedlu". Medtem pa branilec naslova Britanec Chris Froome (Sky) ni imel takšne sreče. Kmalu po začetku etape je po petih kilometrih padel. Britanec je pri padcu utrpel odrgnine po levem stegnu in komolcu, a največ strahu njegovemu moštvu povzroča levo zapestje. Po obisku zdravniškega vozila se je Froome vrnil na dirko z opornico na zapestju in povitim levim stegnom ter desno roko. Kmalu je ujel glavnino, tako da ni izgubil časa.

Športni direktor Skya Nicolas Portal je dejal, da ni razlogov za pretirano skrb, da so Froomu opornico namestili bolj iz previdnosti. A lanskega zmagovalca francoske pentlje šele zdaj, po koncu etape, čakajo podrobnejši zdravniški pregledi, ki bodo pokazali, kako resne so poškodbe.

Konec za Schlecka

Danes je dirko končal tudi nekdanji šampion, Luksemburžan Andy Schleck, ki se sploh ni pojavil na startu etape. Razlog za odstop z dirke je padec v včerajšnji etapi, pri katerem si je Schleck poškodoval desno koleno. "Zelo sem razočaran, a moram vam sporočiti, da ne bom zmogel nadaljevati Toura. Moje koleno je od padca preveč poškodovano. To je zame velik udarec," je sporočil luksemburški kolesar, zmagovalec dirke po Franciji leta 2010, prek Twitterja.

Iz njegove ekipe Trek so sporočili, da bo potreboval operacijo, ker ima poškodovan meniskus in križne vezi desnega kolena. "Andy bo odpotoval v Basel na nadaljnje preiskave in bržkone tudi na operacijo," so sporočili iz njegove ekipe.

Slovenca v ozadju

Slovenskih kolesarjev tudi danes ni bilo v ospredju. Slovenska kolesarja Kristijan Koren (Cannondale) in Simon Špilak (Katjuša) sta današnjo etapo končala na 130. oziroma 151. mestu, skupno pa je Špilak 69. (+ 8:37) mestu, Koren pa je 95. (+ 12:45).

V sredo čaka kolesarje etapa po tlakovanih cestah skozi "pekel na severu"; več kot 155,5 kilometra med Ypresom in Arenbergom.