Harry se v prispevku ponovno znajde v družbi prijateljev iz otroštva - Rona Weasleyja, Hermione Granger, Ginny Weasley, Loone Liupka in Nevilla Velerita.

Kot piše britanski časnik The Guardian, v prispevku, ki obsega okoli 1500 besed, bralci lahko izvedo, da ima Harry, zdaj poročen z Ginny, prve sive lase, njegovo lice pa "krasi" skrivnostna rana, ki bi lahko bila po mnenju Brentsellove morda posledica njegovega poklica lovca na zlobne čarovnike - aurorja.

Ob tem se sprašuje, ali je morda Harry ponovno vpleten v kakšne nove dogodivščine, ki bi lahko ponovno ogrozile čarovniški svet, ali pa se ga je morda lotila kar Ginny, saj se v zakonu, ki na zunaj deluje srečen, kažejo prve razpoke, piše Brentsellova.

Serija kratkih zgodb

Brentsellova ne prizanaša niti ostalim članom skupine, tako se Ronovi značilno rdeči lasje redčijo, sprašuje pa se tudi o morebitni duševni bolezni, Neville, ki poučuje na Bradavičarki, pogosto gleda v kozarec, Luna pa ostaja čudovito ekscentrična.

Prispevek Rowlingove je del serije člankov, ki jih je za spletno stran napisala ob svetovnem prvenstvu v quidditchu. Zadnji prispevek bo objavljen 11. julija, pisateljica pa ga bo napisala kot Ginny, ki kot novinarka pokriva finalno tekmo med Brazilijo in Bolgarijo.