Na Študentskem vikendu inteligence in cvička, kot se glasi polno ime festivala, bodo letos nastopila številna znana in tudi nekatera manj znana glasbena imena. V petek bo prisotne med drugim zabavala odlična hrvaška zasedba Hladno Pivo, pa zimzeleni Vlado Kreslin, Štajerci MI2 in Kingstoni, v soboto pa bodo tu skupine Društvo mrtvih pesnikov, S.A.R.S., Tabu, Elvis Jackson in Zablujena generacija.

Pestro bo tudi dnevno festivalsko dogajanje, saj imajo obiskovalci za ohladitev na voljo bazen, igrajo družabne igre, lahko si izposodijo tudi različne rekvizite ali pa se preizkusijo na turnirjih v košarki, nogometu ali odbojki na mivki. »V soboto se bomo prebudili skupaj z budnico skupine PIČ, sledila bo vsakoletna senzacija slip'n'slide, na delavnici Rešujemo življenja se bodo obiskovalci spoprijeli z osnovnimi znaki oživljanja in uporabe defibrilatorja, lahko pa se bodo seznanili tudi z osnovami rugbyja in tajskega boksa,« je razložila predstavnica organizatorja Manca Šalehar.

Vrečka presenečenja za vse obiskovalce

Dodala je, da bodo letos vsi obiskovalci deležni tudi posebne vrečke presenečenja, v kateri bodo brezplačno prejeli nekaj pomembnih pripomočkov za brezskrbno zabavo na ŠVIC-u. »Za popoln oddih priporočamo, da s sabo vzamete šotor, spalno vrečo, kopalke, brisačo in kakšno toplo oblačilo, saj se v nočnih urah prizorišče ohladi,« še svetuje Šaleharjeva. 

Organizatorji letos pričakujejo več kot 10 tisoč obiskovalcev, ki bodo na festival prišli iz vseh koncev Slovenije. »To je kar velik napredek, če se spomnimo prvega ŠVIC-a, ki ga je leta 2003 skupina študentov organizirala zaradi pomanjkanja poletnega dogajanja v bližnji okolici. Takrat je prišlo okoli 50 obiskovalcev. Zaradi izkazanega interesa in začetka festivalskega trenda, se je skupina organizatorjev odločila, da vsakoletno festival izboljša in poveča,« je povedala Šaleharjeva. Kot posebno prelomnico je izpostavila 10. izvedbo festivala, saj ga je takrat prvič obiskalo 10 tisoč ljudi.