Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Brazilija - Nemčija (kdo gre naprej?)
2

Brazilci, ki že tako do sedaj niso blesteli, bodo brez Neymarja še precej manj nevarni za nemški gol, zato dvomim, da lahko zadenejo več kot morda enkrat. Še bolj pa se jim bo verjetno poznala odsotnost kapetana in najboljšega branilca Thiaga Silve, zato bo njihova obramba verjetno precej ranljiva, kar bodo spretni Nemci znali izkoristiti. Morda lahko Brazilci s fanatično borbenostjo tekmo pripeljejo vsaj do podaljškov, a na koncu bodo najbrž kar pregovorno zmagali Nemci, ki se zdijo zreli tudi za naslov prvaka.

Nogomet - Evropska liga

Linfield - B36Thorshavn
1

Severnoirski klub Linfield je veliko dela opravil že na prvi tekmi, ko je na Ferskih otokih zmagal z 2:1. Glede na to, da že tako spada v višji kakovostni razred, bo ob sproščeni igri lahko na povratni tekmi še enkrat premagal nerenomiranega nasprotnika in se pričakovano zlahka uvrstil v drugi krog kvalifikacij.

Nogomet - Liga prvakov

HB Torshavn - Lincoln FC
1

Prvi obračun gibraltarskega prvaka in šampiona Ferskih otokov se je presenetljivo končal z zmago prvega (1:0), ki je novinec v evropskih tekmovanjih, saj je bil Gibraltar šele nedavno sprejet v nogometno družino. Zato je verjetno nogomet v tej državi še precej za ostalimi najmanj razvitimi v Evropi in ga tokrat na gostovanju na severu celine čaka streznitev in kar nekaj golov v lastni mreži. Pred kratkim sta tekmo odigrali ravno reprezentanci Gibraltarja in Ferskih otokov, tekmo pa so s kar 4:1 dobili slednji. Približno tako je najbrž razmerje moči tudi med tema kluboma, ki se bosta pomerila danes.

Tenis - ATP - Newport

Isner - Odesnik
1

Isner je trenutno najboljši ameriški tenisač in je na domačem turnirju v Newportu prvi nosilec. Zagotovo bo igranje pred svojimi navijači zanj predstavljalo dodatno motivacijo, da ga ne bo polomil v prvih krogih in bo poskušal osvojiti turnir. V prvem krogu ga bo zato težko ugnal manj znani rojak Odesnik, ki na lestvici ATP zaseda le 216. mesto.