V današnjem sprintu je bil drugi Slovak Peter Sagan, tretji pa Avstralec Mark Renshaw. Italijan Vincenzo Nibali je zadržal rumeno majico vodilnega na francoski pentlji.

Cavendisha po nujni operaciji čaka šesttedensko okrevanje

Britanski kolesarski zvezdnik Mark Cavendish, ki je grdo padel tik pred ciljem prve etape dirke po Franciji in si poškodoval ramo, bo potreboval operacijo, so danes sporočili iz njegove ekipe Omega Pharma-Quick Step. Cavendish, ki je letos predčasno končal nastope na francoski pentlji, bo po operaciji rame predvidoma okreval šest tednov.

Devetindvajsetletni sprinter se je tik pred ciljem prve etape v britanskem Harrogatu zaletel v Simona Gerransa in si poškodoval ramo v poskusu, da bi osvojil svojo že 26. etapno zmago na francoski dirki. V hudih bolečinah se je držal za ključnico, po prvi zdravniški oskrbi je z eno roko sicer pripeljal do cilja, od koder so ga odpeljali v bolnišnico.

"Za padec sem sam kriv. Takoj, ko bo možno, se bom osebno opravičil Simonu Gerransu. V gneči sem skušal najti luknjo tam, kjer je ni bilo. Zelo sem si želel zmagati," je dejal Cavendish po uvodni etapi.

Danes so iz njegovega moštva sporočili, da so podrobnejše zdravniške preiskave pokazale, da bo nekdanji svetovni prvak potreboval operacijo, ki jo bodo zdravniki opravili to sredo.

"Gre za precej težjo poškodbo, kot sem sprva upal in si takoj po padcu želel. A že po padcu sem v sebi čutil, da je nekaj resno narobe," je dejal Cavendish in dodal: "Poškodba je zelo boleča zame, tako fizično kot psihično, a zdaj se moram stoodstotno osredotočiti na čimprejšnje okrevanje."

Cavendish je bil eden od favoritov za zmago v uvodni etapi Toura; doslej jih ima svetovni prvak iz leta 2011 na francoski pentlji skupno že 25.