* Dvorana Lukna, gledalcev 120, sodnika: Momirov (Bolgarija) in Porvaznik (Slovaška).

* Slovenija: Gasparini, Plot, Mijatovič 6, Koncilja 11, Klobučar 19, Pokeršnik, Ropret, Urnaut 8, Čebulj 3, Jereb 2, Pavlovič, Štern 20.

* Makedonija: Angelovski, G. Gjorgiev 1, N. Gjorgiev 30, Milev 15, Despotovski 1, Ljaftov 10, Simovski, Klopčeski, Nikolov 6, Karanović, Gjorgjevski 11, Mihailov 1.

Glede na to, da sta si reprezentanci Slovenije in Makedonije že pred današnjo tekmo 10., zadnjega kroga skupine B evropske lige zagotovili nastop v polfinalu tega tekmovanja - Slovenci kot prvi v skupini in Makedonci kot drugi -, je bila tekma bolj prestižnega pomena. Kljub temu je bila igra zanimiva in tudi bojevita, z zmago s 3:1 pa so se makedonski odbojkarji oddolžili Slovencem za sobotni poraz z enakim izidom.

Selektor slovenske reprezentance Luka Slabe je v današnji tekmi proti Makedoniji priložnost za igro ponudil odbojkarjem, ki v evropski ligi niso veliko igrali. Tako so v začetni šesterki zaigrali Dane Mijatovič, Danijel Koncilja, Jan Klobučar, Tine Urnaut, Matija Jereb in Tonček Štern, v igro pa je kot prosti igralec vstopal Miha Plot. Tudi ta šesterka se je do drugega tehničnega odmora (15:16) enakovredno kosala z makedonsko. Toda v prelomnih trenutkih so gostje z nekaj uspešnimi napadi prednost povišali na štiri točke (22:18), prednost nekaj točk pa obdržali do konca niza.

Tudi v drugem nizu je bila igra izenačena, rahlo pobudo na igrišču so imeli domači odbojkarji, ki so igrali zanesljivo v polju, čvrsto v bloku in uspešno zaključevali napade. Šternu, ki je v prvem nizu dosegel šest točk, se je v drugem z učinkovitostjo pridružil Mijatovič in slovenska vrsta je ob prvem tehničnem odmoru vodila 8:6. Tudi v nadaljevanju so niti igre v svojih rokah držali slovenski odbojkarji, ki so nizali točko za točko in sredi niza vodili 16:9.

A se visoke prednosti niso vselili dolgo, kajti makedonski odbojkarji so z izvrstnimi začetnimi udarci povzročali veliko težav slovenskim pri sprejemu, posledično pa tudi pri organizaciji igre. Gostje so s pridom izrabili težave v slovenski vrsti, z lahkoto dosegali točke - z učinkovitostjo se je izkazal zlasti kapetan Nikola Gjorgiev -, in pri rezultatu 20:20 izničili prednost Slovencev. Domači so v končnici spet zaigrali bolj zbrano, povedli s 24:23, po prvi zapravljeni zaključni žogi zapravili še dve, pri vodstvu 27:26 pa osvojili zmagovito točko za izenačenje v nizih.

V tretjem nizu se je slovenska šesterka - namesto Urnauta je v njej zaigral Klemen Čebulj - do prvega tehničnega odmora uspešno kosala s tekmeci. Ta je v nadaljevanju prikazal zrelejšo igro in si do drugega tehničnega odmora priigral štiri točke prednosti (16:12), ki pa so po nekaj napakah hitro izpuhtele in Slovenci so pri 18:18 rezultat izenačili, nato pa povedli z 19:18. V odločilnih trenutkih so prvo zaključno žogo imeli domači odbojkarji (24:23), a so jo zapravili, nato pa so si trikrat prednost priigrali Makedonci in tretjo zaključno žogo tudi spremenili v zmagovito točko.

Četrti niz so bolje začeli makedonski odbojkarji, ki so v primerjavi s slovenskimi naredili manj napak in si po rezultatu 10:10 priigrali prednost petih točk (16:11). Prvo ime v ekipi gostov in tudi tekme je bil Nikola Gjorgijev, ki je domala vsak napad končal s točko. Makedonci tudi v nadaljevanju niso popuščali in do konca tekme uspešno ubranili prednost petih točk.