Kakšno je stanje z vašim zdravjem?

Trenutno sem v neki pavzi, saj ne treniram in se izogibam fizičnim naporom. V načrtu imam odhod v Združene države Amerike na Florido, kjer bi se v okviru organizacije ATP in z njihovimi zdravniki še bolj posvetil svojemu problemu in skušal dokončno rešiti težave. To je moj načrt v krajšem obdobju.

Kako poteka vaš dan, če se izogibate fizičnim naporom?

Še vedno se najdejo stvari, ki zapolnijo moj urnik. Obiskujem zdravnike in opravljam dodatne teste. Nimam sicer velikega optimizma, da bodo kar koli pokazali, toda skušam čim več stvari izključiti. Kar nekaj stvari se tako znajde v mojem dnevnem urniku.

Je tudi kaj tenisa?

Je, za sam občutek. Kadar se mi zahoče igranje, se odpravim na igrišče in ohranjam vsaj osnovni občutek za tenis.

Kakšni so bili občutki na zadnjih tekmah?

V prvem nizu še dobri, a kakor je šla tekma v drugi ali tretji niz je bilo praktično nemogoče, da bi zdržal. Bolijo me noge, težko diham... Res si ne želim, da bi na igrišču trpel, kar bi bila največja napaka. Vedno je treba poskrbeti za to, da med tekmo uživaš, in to je tudi moja želja v prihodnje.

Pri koliko zdravnikih ste bili?

Sploh ne štejem več. Verjetno celo pri preveč zdravnikih. Če bi vztrajal samo pri enem in bi me ta povezoval z drugimi, bi bilo verjetno lažje in bi naredil manj škode. Toda prvič sem v takšni situaciji in mogoče se nisem najbolje znašel. Tako je.

V zadnjem letu ste najbolje igrali lani v Wimbledonu.

Že takrat sem imel kar nekaj problemov. Proti Dimitrovu sem prosil za pomoč zdravnika, proti Del Potru sem v tretjem nizu izgubil 0:6... Bili so problemi, vendar v Wimbledonu je bilo lažje, saj lahko veliko narediš s servisom, podlaga je hitra, točke so krajše, ni vlage, relativno hladno je... Veliko stvari je bilo, ki so mi vse skupaj olajšale. Teden dni kasneje v Portorožu na challengerju je bilo že veliko težje, saj brez infuzij ne bi zdržal. Nato se je situacija le še slabšala. Več je bilo treningov, slabše je bilo.

Kaj točno boste počeli v ZDA?

Verjamem, da imajo zdravniki ATP s tem že kar nekaj izkušenj in bi njihovo znanje lahko pripomoglo. Izgubiti nimam kaj, zato tudi grem tja. Ne vem, zakaj se te težave tako pogostokrat pojavijo ravno pri teniških igralcih.

Ste morda celo razmišljali o koncu kariere?

Star sem 27 let, teniška kariera pa se konča pri 33 letih, tudi 35 letih. Ostaja mi še kar nekaj let. Pričakujem, da se bodo stvari obrnile na bolje in bo vse skupaj tudi zame veliko lažje. Trenutno je takšno obdobje, ki je malo črno zame. Izkoristiti ga moram za druge stvari. Spet ni vse tako slabo, kot se morda sliši. Naredil bom vse, da bom spet pripravljen.

Vam je bilo žal, da so se težave povečale ravno v obdobju, ko ste prišli med najboljših 50 na svetu?

Logično, da mi je bilo žal. Toda kaj hočeš. Nikoli prej nisem bil poškodovan in nisem imel večjih težav, toda v karieri vsakega športnika se dogodi kakšna taka stvar. Moram iti skozi to in se nazaj vrniti še močnejši.

Kako gledate na odločitev Aljaža Bedeneta, da igra za Veliko Britanijo?

Poznam le govorice. Ali se bo vse uresničilo, ne vem. Tako se je odločil, jaz pa nisem človek, ki bi kritiziral stvari. Nikomur nočem soliti pameti. Če misli, da je to zanj prava poteza, potem je vse v redu.