Prvi niz je bil precej izenačen, igralca sta bila v "mrtvem teku" vse do podaljšanje igre. V njej je Federer povedel s 3:0, a je Đoković izid poravnal na 4:4 ter nato povedel s 5:4. Zatem pa si je privoščil nekaj napak, tako da je Federer pri 9:7 v nizih povedel z 1:0.

V drugem nizu je imel Đoković že v prvi igri dve priložnosti za "break", a ju zapravil, tako da je Švicar le dobil igro na svoj servis. A na novo priložnost za odvzem servisa Srb ni dolgo čakal, ta se mu je ponudila v tretji igri, takrat jo je tudi unovčil. Prednost igre mu je uspelo zadržati do konca niza, ki ga je dobil s 6:4 ter izenačil na 1:1.

V tretjem nizu sta bila igralca suverena na svoj servis, v 11. igri pa je Đoković prišel do novih priložnosti za "break", a jih ni izkoristil. Zato pa je bil uspešnejši v novem "tie-breaku", dobil ga je s 7:4 in v nizih povedel z 2:1.

Srbu je kazalo še bolje po četrti igri drugega niza, saj je takrat povedel s 3:1, a že v peti igri se je Federer vrnil v igro z "re-breakom". Toda razburljivost je dobila novo razsežnost že v naslednji igri, ko je Švicar znova izgubil igro na svoj začetni udarec in Đokovića poslal pred vrata raja. Ta je vodil s 4:2 in celo s 5:2, a v naslednjih igrah vse to zapravil. Švicarju je pustil, da se je vrnil v igro, saj je ta serviral za izenačenje na 5:5.

V enajsti igri je Đoković le prišel do zaključne žoge, ki je ni unovčil, tako da je Federer poravnal izid. Še več, v naslednji igri je povedel s 6:5 in nato serviral za izenačenje na 2:2 v nizih. To je tudi uresničil.

Sledil je peti niz, v katerem je sprva bolje kazalo Federerju, v osmi igri pa je Đoković prišel do dveh žogic za "break". Toda Federer se je izvlekel in izničil zaostanek, vendar je Srb takoj zatem z lepim paralelnim udarcem prišel še do tretje priložnosti za odvzem servisa. Tudi te mu Federer ni prepustil in poravnal na 4:4.

Đoković je nato na svoj servis povedel s 5:4, v deseti igri pa povedel s 40:15. Zaključno žogico je po Federerjevi napaki izkoristil in prišel do zmage ter zajetnega čeka za 2,2 milijona evrov. Đoković ima zdaj že sedem naslovov na turnirjih za grand slam, od ponedeljka naprej pa bo tudi številka 1 svetovnega tenisa.

"Vse skupaj je zelo čustveno. Najprej bi Rogerju čestital za izjemen turnir in izjemen finale. Je vzoren športnik in spoštujem vse, kar je naredil doslej. Hvala tudi njemu, da mi je pustil zmagati," je malce v šali (in solzah) povedal Đoković ter nadaljeval: "Po izgubljenem četrtem nizu se je bilo težko sestaviti za petega, ampak mi je uspelo. Vedno sem sanjal o osvojitvi tega turnirja, ki je najboljši v sezoni, največ vreden." Srbski zvezdnik je zmago posvetil bodoči ženi in otroku, pa tudi lani preminuli prvi trenerki Jeleni Genčić. Đoković je v medsebojnih dvobojih s Federerjem znižal zaostanek na 17:18.

Švicar na drugi strani je bil predvsem presenečen, da je lahko odigral pet nizov. "Odličen finale, ne morem verjeti, da mi je uspelo izsiliti peti niz, ko mi je že kazalo precej slabo. Neverjeten dvoboj, neverjeten turnir, na koncu si je Novak to zmago zaslužil. Užival sem in vidimo se naslednje leto," je dejal Federer, ki je za igranje v finalu dobil dober milijon evrov.