Mimovozeči dogajanje posnel s telefonom

Do incidenta je prišlo v torek, posnel pa ga je mimovozeči David Diaz na svoj telefon in posnetek posredoval medijem. Ženska je skušala prečkati avtocesto številka 10 blizu centra Los Angelesa, nakar je za njo pritekel policist in jo skušal aretirati. Ženska se ni dala in policist jo je spravil na tla, nato pa jo začel z vso silo s pestjo tepsti po glavi.

Pritekel je še en neimenovan policist, ki je bil v civilu, in skupaj z uniformiranim pretepačem sta žensko le vklenila. Po mikastenju so jo odpeljali na pregled v psihiatrično bolnišnico. Ženska je temnopolta, nasilni policist pa bel, kar je v Los Angelesu eksplozivna kombinacija. Leta 1992 so v mestu izbruhnili hudi nemiri, ko je porota oprostila policiste, ki so pretepli temnopoltega Rodneyja Kinga, kar je prav tako ujela kamera.

Nihče si ne zasluži, da ga pretepajo kot žival

Kalifornijska avtocestna policija je sporočila, da bo dogodek temeljito preiskala, policista pa so za zdaj poslali na administrativni dopust. Odvetnica družine pretepene ženske Caree Harper je povedala, da zahtevajo ostro kaznovanje policista, saj si nihče ne zasluži, da ga pretepajo kot žival, še najmanj nenasilna prababica. Za zdaj o tem še ni govora, vendar pa bo zagotovo sledila tudi mastna odškodninska tožba proti avtocestni policiji.