V nedeljo se bosta v moškem finalu pomerila srbski teniški igralec Novak Đoković in Švicar Roger Federer.

Štiriindvajsetletna Kvitova je še drugič slavila v finalu Wimbledona; leta 2011 ji je prvič uspelo dvigniti v zrak krožnik Venus Rosewater, ki ga prejme zmagovalka, ko je presenetljivo premagala Rusinjo Marijo Šarapovo.

"Zelo vesela sem zmage in ponovitve uspeha izpred treh let. Neverjetno. Hvala moji ekipi, trener je pripravil dobro taktiko. Lepo je ponoviti zmago. To je tudi lepa čestitka očetu, ki jutri praznuje rojstni dan," je po drugi zmagi v prav toliko obračunih z Bouchardovo dejala Kvitova.

V ponedeljek bo na lestvici WTA napredovala na četrto mesto. V petem finalu turnirjev za veliki slam, trikrat je pred tem izgubila, je bila prepričljivo boljša od kanadske tekmice, ki pred tem na turnirju ni izgubila igre. V finalu je izgubila le tri, na servis tekmice izkoristila prvo zaključno žogico za zmago in zaslužila 2,2 milijona evrov.

"Petra je igrala fantastično oba tedna. Težko je bilo danes igrati, vendar sem ponosna na svoje igre pred tem. To je bil korak v pravo smer v moji karieri," je takoj po nastopu dejala Eugenie Bouchard. V kraljevski loži sta finale med drugimi spremljali tudi sedaj že tekmovalno upokojena Marion Bartoli, lanska zmagovalka iz Francije, ter britanska princesa Eugenie, po kateri je Bouchardova dobila ime.

Dvajsetletna Bouchardova je še na tretjem velikem slamu igrala v polfinalu in se prvič prebila v finale. Letos ji na odprtih prvenstvih Avstralije in Francije ni uspelo priti v finale, ker sta jo pred tem izločili poznejši zmagovalki Kitajka Na Li in na Rolandu Garrosu Šarapova.

Po svojem drugem nastopu med članicami na wimbledonski travi, lani je prišla do tretjega kroga, bo nekdanja mladinska zmagovalka (2012) na tem turnirju na svetovni lestvici napredovala med prvo deseterico. Prišla bo na sedmo mesto, kar je najvišja uvrstitev katere izmed kanadskih tenisačic doslej. Tekmovalka iz Montreala, ki jo nekateri tudi zaradi videza primerjajo z rusko lepotico Šarapovo, pa si želi še višje.

Brata Bryan izgubila finale moških dvojic

Ameriška brata dvojčka Bob in Mike Bryan sta izgubila finale med moškimi pari na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu. V finalu sta olimpijska zmagovalca iz Londona in prva nosilca s 7:6 (5), 6:7 (3), 6:4, 3:6 in 7:5 premagala Vasek Pospisil iz Kanade in Jack Sock iz ZDA.

Brata Bryan sta doslej petnajstkrat osvojila enega izmed štirih najprestižnejših turnirjev na svetu, kar je rekord.

Italijanki zmagali med dvojicami

Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci, drugi nosilki, sta zmagali med ženskimi dvojicami na teniškem turnirju za veliki slam v Wimbledonu. V finalu sta gladko s 6:1 in 6:3 ugnali Madžarko Timeo Babos in Kristino Mladenovic iz Francije, 14. nosilki.

Italijanki sta postali šele peta dvojica na svetu, ki jima je v karieri uspelo osvojiti vse štiri turnirje za veliki slam; na teh turnirjih sta zmagali petkrat.