Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - SP

Nizozemska - Kostarika
1

To bi moral biti edini četrtfinalni par, kjer ni prav veliko dvomov o tem, kdo je boljši in kdo bi moral napredovati v polfinale. Nizozemci so v zadnjih letih in desetletjih pogosto razočarali, ko jim je vselej spodletelo postati prvaki na številnih turnirjih, kjer so bili med favoriti, nazadnje na mundialu v JAR. Tokrat so v Brazilijo prišli neobremenjeni, saj jih nihče ni uvrščal v najožji krog favoritov, kar je varovancem Louisa van Gaala očitno dobro delo, saj so prišli dobro pripravljeni in z dobrim vzdušjem v moštvu, na igrišču pa so nepopustljivi in spretno izkoriščajo svoje priložnosti. Tokrat jih čaka avtsajder prvenstva, ki se je čudežno znašel v četrtfinalu, kjer se bo pot Kostarike tudi končala.

Nogomet - SP

Argentina - Belgija
0

V osmini finala je bilo presenetljivo veliko izenačenih tekem in tudi podaljškov, v četrtfinalu pa jih prvi dan ni bilo. Tudi Nizozemci bodo verjetno opravili s Kostariko že po 90 minutah, bi pa kaj lahko podaljške gledali na tekmi med Argentino in Belgijo, saj sta tekmeca dokaj enakovredna. Argentinci so favoriti predvsem zato, ker imajo izjemnega Messija, drugače pa niso ravno navdušili in dvomim, da bodo ravno na lahek način opravili z Belgijci, ki so še za malenkost močnejši od Švicarjev, s katerimi so se gavči v osmini finala mučili 118 minut. Na tej tekmi so možni prav vsi trije scenariji, še najmanj vrednosti pa se zdi v stavi na neprepričljive Argentince.

Nogomet - Norveška - 1.liga

Molde - Sogndal
1

Molde je dobro začel novo sezono in je v prvih 13 krogih doživel le en poraz, zmagal pa na devetih tekmah, kar mu prinaša zasluženo prvo mesto, ima pa tudi že lepo prednost šestih točk. Prvenstvo je seveda še dolgo, zato pri Moldeju zagotovo ne popuščajo in so z glavo pri stvari, zato bo danes verjetno padel tudi Sogndal, trenutno deveta ekipa lige.

Tenis - Wimbledon dvojice

Bryan/Bryan - Pospisil/Sock
1

Dvojčka Bryan sta kot najuspešnejša dvojica vseh časov ponovno velika favorita, da prideta do novega grand slama. Do finala sta se bolj ali manj sprehodila in le redko komu oddala niz, tako da odlična forma bratov njunima današnjima nasprotnikoma ne daje ravno velikih možnosti za presenečenje.