Enomesečno delovno prakso so začeli mladi, ki so sodelovali v Adeccovem projektu Izkušnja Adecco. Prav tako bodo še ta mesec v sklopu programa »CEO Adecco Skupine za en mesec« izmed 10 kandidatov izbrali tudi nekoga, ki bo lahko mesec dni delal pod mentorstvom glavnega izvršnega direktorja Adecco Skupine Patricka De Maeseneirja.

V Sloveniji bo izbrani kandidat projekta Izkušnja Adecco Primož Jurančič mesec dni opravljal prakso v podjetju Henkel, v oddelku za marketing, kjer bo pomagal marketinškemu timu pri izvajanju tržnih in prodajnih strategij ter aktivnosti za doseganje opredeljenih prodajnih ciljev. »Prvi dan se je začel super. Ko sem zjutraj prišel, me je mentor predstavil vsem sodelavcem. Prvi vtis je zelo dober, mislim, da je tim super, vsi so pozitivni, prijazni in moram reči, da so me zelo lepo sprejeli. Enaki so tudi prvi vtisi o Henklu kot podjetju,« je vtise prvega dne strnil diplomant marketinga, ki je prej izkušnje nabiral pri Pošti Slovenije in v Kanadi, kjer je dobil, kot pravi, tudi realno sliko o delu v tujini.

»Delo in življenje v tujini oziroma daleč od doma, drugačen način življenja in navade so lahko za vsakogar na začetku zelo težki. Treba je biti močan in iznajdljiv, ker začenjaš iz nič v nekem drugem svetu. Če ti to uspe, je potem vse lažje,« pravi Jurančič, ki zato takšno izkušnjo priporoča vsem mladim, še posebno če lahko to združijo z veseljem do potovanj in odkrivanja novih držav.

Izkušnje, ki jih je pridobil v tujini, je tako lahko izkoristil tudi v Adeccovem izzivu. Od enomesečne prakse v Henklu pa si obeta predvsem nabiranje novih izkušenj za nadaljnjo kariero, čeprav se ne bi branil niti delovnega mesta v tem podjetju, pravi. »Želim si, da bi lahko delal v uspešnem in zelo dobro organiziranem podjetju, v katerem bom delal z ljudmi, s katerimi bomo delali v pozitivnem vzdušju, gojili prijateljski odnos in zaradi tega prihajali na delo z veseljem in pozitivno energijo,« preproste želje za delovno okolje opiše Jurančič.