Vodja Slovenija Kampa Boris Križnik je dejal, da so pri temu projektu združili veliko nogometnih strokovnjakov, ki se bodo ukvarjali z mladino. Strokovni vodja kampa Jani Žilnik je pojasnil, da bo mlade nogometaše in nogometašice, saj so tudi dekleta zaželena, treniralo skoraj 100 domačih trenerjev, na voljo jim bodo tudi fizioterapevti, pedagogi in animatorji.

Udeležba na kampu stane 120 evrov, a organizatorji so se povezali tudi z Zvezo prijateljev mladine Moste in s pomočjo sponzorskih sredstev omogočili tudi udeležbo tridesetih otrok iz projekta Botrstvo. »Naš namen je mladim zagotoviti kakovostno preživljanje prostega časa med počitnicami, in to v času svetovnega prvenstva v nogometu. Želeli smo, da bi lahko na naš tabor šel vsak otrok, ki bi to želel, in s pomočjo pokroviteljev nam je to uspelo,« je dejal Žitnik, ki ni skrival dejstva, da organizacija tako velikega kampa na toliko lokacijah ni bila mačji kašelj, saj so morali zagotoviti opremo, prehrano in ponekod tudi prevoze za otroke.

Poleg igranja nogometa se bodo mladi nogometni upi spoznavali tudi z državami, ki so se uvrstile na svetovno prvenstvo v Braziliji. Prihodnjo soboto pa se bodo udeleženci taborov srečali v Ljubljani ter se v imenu udeleženk svetovnega prvenstva pomerili v mini svetovnem prvenstvu, napovedujejo organizatorji. vbr