Naš dobavitelj Tarkett od letošnjega leta proizvaja samo proizvode, ki ne vsebujejo ftalatov, kar je velik doprinos k varovanju okolja. Tudi sicer so proizvajalci vedno bolj ozaveščeni, da izdelujejo proizvode, ki jih je možno reciklirati. Takšne so tudi plošče DECORIA (ki jih najdete v salonih Kemoplasta Šentjur), ki so kar v 67 odstotkih izdelane iz recikliranega PVC-ja. Noben drug proizvajalec luksuznih vinilnih plošč ne skrbi za okolje na tak način.

Dekorativna tla prihodnosti

Luksuzne vinilne dekorativne plošče (VLT) s tujko »Luxury vinyl tiles – design flooring« že nekaj let pridobivajo na pomenu. Gre za heterogeno vinilno talno oblogo, ki je sestavljena iz več plasti. Proizvodnja in prodaja vsako leto strmo narašča. Začetek izdelave sega 16 let nazaj na Daljni vzhod – Kitajsko in Japonsoa. Pred 13 leti pa je stekla prva proizvodnja v Angliji. Danes vse te proizvodnje potekajo izključno na vzhodu: na Kitajskem, v Koreji … Po ocenah so dekorativna tla TLA PRIHODNOSTI, kar se jasno kaže v razvoju teh talnih oblog.

Povpraševanje je vedno večje zaradi veliko razlogov:

- Nudijo širok spekter atraktivnih možnosti polaganja.

- Odlično kombinirajo različne vzorce v imitaciji pravega lesa, kamna ali kovine, ki se lahko kombinirajo z bordurami, zaključki, trakovi ali izdelavami intarzij. Pri tem ni nobena ovira izdelava logotipov znotraj oblikovanja talne obloge.

- So antialergijska in antibakterijska.

- So enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

- Tla so tišja, ker absorbirajo in zmanjšujejo hrup.

Luksuzne vinilne deske in plošče DECORIA vam zaradi posebne tehnologije, ki uničuje bakterije, zagotavljajo, da bo vaš dom varen pred bakterijami in virusi. Za obstojno protimikrobno zaščito so ploščam DECORIA dodani nano silver delci, ekstremno majhni delci metaliziranega srebra. Imitacije, ki jih zaznajo oči, so nekaj novega, nekaj zaupanja vrednega, tako v domu kot tudi v prostorih zunaj doma: trgovinah, bolnicah, vrtcih, domovih ostarelih …

Primerne za obnavljanje in talno ogrevanje

Debelina LVT-plošč se giblje od 2,5 mm do 6 ali celo 10 mm. Največkrat se na trgu prodajajo debeline 2,5 in 3 mm z zgornjim slojem 0,3 do 0,7 mm. Te plošče se polaga z lepljenjem ali s posebno podlogo, ki ne drsi. Vedno bolj pa se uveljavlja klik-sistem, kot pri laminatu, kjer so debeline od 4 do 6 mm z gornjim obrabnim slojem 0,5 (0,55) do 0,7 mm. Zaradi nizke višine vgradnje so te talne obloge še posebno primerne za obnavljanje in polaganje na talno gretje. Izbirate lahko med pravokotnimi in kvadratnimi oblikami ozkih ali širokih formatov.

Plošča je sestavljena iz:

- osnovno-nosilnega sloja, utrjenega s stekleno kopreno,

- stabilizacijskega sloja, ki daje plošči dimenzijsko stabilnost in odpornost na obremenitve,

- dekorativnega sloja (z več kot 1000 opcijami različnih visokokvalitetnih potiskov),

- obrabno-zaščitnega transparentnega sloja (od 0,3 do 0,5 mm za lažje in srednje obremenitve ter 0,7 mm za visoke obremenitve),

- higiensko-antibakterijskega sloja za ljudi, ki imajo težave z alergijami,

- PU-zaščite, ki daje ekstremno zaščito na obrabo, praske in seveda nudi enostavno nego in manjše stroške vzdrževanja.

LVT-dekorativne plošče lahko brez težav položimo v kopalnice ali kuhinje, saj ne boste imeli težav z obrabo ali vlago. Pomembno je, da so tla pred vgradnjo suha in ravna.

Za dodatne informacije in pojasnila se oglasite v enem izmed razstavno-prodajnih salonov podjetja Kemoplast, kjer si boste v živo ogledali vzorce plošč različnih proizvajalcev. Poleg tega vam nudimo tudi kakovostno vgradnjo z vsemi pripadajočimi polagalnimi deli.

www.kemoplast.si