Čakalo vas bo pestro dogajanje:

Tržnica unikatnih izdelkov – čakali vas bodo sami zanimivi izdelki in ustvarjalci. Na www.luft.si ali na https://www.facebook.com/luftfestival si lahko preberete tudi več o ustvarjalcih. Trgovanje poteka od 9h do 18h.

Zelemenjava -  Menjavanje semen, sadik, plodov, izdelkov, nasvetov, ipd. Aktualni so tudi prvi pridelki! Zelemenjavalo se bo od 9h do 12h.

Izmenjava oblačil – poletje je že skoraj tu! Hkrati pa tudi odlična priložnost, da pospravite in osvežite svojo omaro. Vabljeni na izmenjavo od 9h do 18h.

FESTIVAL LOŠKIH PRIPOVEDK - od Kamnitega mostu bo pripoved peljala v loške gmajne… Tam se skrivajo škrati in druga bajna bitja, ki imajo nadnaravne moči, nam včasih ponagajajo, velikokrat pa v stiski pomagajo. Na občinskem vrtu jih boste v svetu pripovedk srečali in izvedeli marsikatero resnico…Z vami bodo tri pripovedovalke, veliko lutk, en gledališki oder, knjižni kotiček in poletni LUFt. Začne se ob 10h v pravljičnem kotičku na Mestnem trgu.

ŠPORTNE IGRE ZA PREDŠOLSKE OTROKE - Naj otroci razmigajo telo in pokažejo ter izboljšajo svoje spretnosti skozi igro z našimi vaditelji iz Športnega društva Partizan. Zabava se začne ob 11h.

Poslikava obraza – na junijskem LUFtu je bil pravi naval. Slikalo se je tako na mlade obraze kot tudi malo manj mlade obraze. Naslednja priložnost bo … ob 15h!

Grajska gostija – vas mika, da bi na poletno soboto kuhalnico pospravili v kot? Grajska gostija jee idealna priložnost, da to storite . Na Loškem gradu vas bodo čakali tako lokalni ponudniki kulinaričnih dobrot, kot tudi nekateri ponudniki svetovnih kuhinj. Vse skupaj bo popestreno še z odlično izbiro pijač, kjer se bodo predstavili domači pivovarji, vinarji in žganjekuha. Družite se lahko od 16h do 22h na Loškem gradu.

Koncert skupine TheWet – poskrbljeno bo tudi za glasbeno dogajanje. Tokrat vas bo zabavala lokalna skupina TheWet. Ob 15.30!

Spremljevalni program: razne kulinarične dobrote, dobra glasba, za žilico dobrodelnosti: zbiranje materiala za zavetišča. Od 9h do 18h.

Vse delavnice so brezplačne.