Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Wimbledon

Djoković – Čilić /3:1/
1

Djoković se zdi kot najbolj resen kandidat za končno zmago na letošnjem Wimbledonu, sploh po izpadu Nadala. A ravno sprehodil se Srb ne bo do zmage in že danes ga čaka nevaren in zelo motiviran tekmec, Hrvat Čilić. Nole bo na koncu sicer verjetno vseeno dokaj suvereno prišel naprej, a Čilić mu je zmožen vzeti vsaj en niz, kajti na prejšnjih dvobojih je pokazal zelo dobro igro.

Tenis - ATP - Wimbledon

Murray – Dimitrov /+1.5/
2

Murray je imel letos kar nekaj težav s poškodbami, a je v Wimbledonu odločen, da ubrani lansko zmago, kar pa se ne zdi ravno zelo verjeten scenarij. Že proti razigranemu Bolgaru Dimitrovu ga čaka zelo težka naloga, saj je baby Federer odličen na travi, njegov talent pa ni sporen. Če Britanec ne bo šel 100% v dvoboj, se mu lahko pripeti tudi izpad. Obeta se napet dvoboj, 5 nizov ne bi bilo presenečenje.

Tenis - ATP - Wimbledon

Wawrinka S.-Federer R.
1

V švicarskem obračunu je na stavnicah seveda favorit legendarni Federer, a v zadnjih sezonah se Rogerju že poznajo leta in padec motivacije po toliko vrhunskih sezonah na vrhu. Le stežka še pride do kakšnega finala, mlajši pa so ga začeli prehitevati po obeh straneh. Tole se zdi kot klasični dvoboj 50-50, ki se lahko konča z vsemi možnimi scenariji, zato ne gre zamuditi visoke kvote na Wawrinko, ki vendarle ni nek amater, saj je letos že dobil Australian Open.

Tenis - ATP - Wimbledon

Raonić – Kyrgios
1

Raonić je v Wimbledonu v odlični formi in se je bolj ali manj sprehodil do četrtfinala, edini niz je oddal le dobremu Japoncu Nišikoriju v osmini finala. Tokrat ga čaka precej neznani Avstalec, šele 144. na lestvici ATP, ki je na turnir prišel s povabilom organizatorja, njegove dosedanje zmage pa so veliko presenečenje. Predvsem je šokiral teniški svet z včerajšnjo zmago proti Nadalu, toda vprašanje je, če se 19-letnik lahko kosa s takšnim udarcem pozornosti, kot ga je doletel sedaj. Pod takšnim pritiskom še ni igral in verjetno se bo to poznalo tudi n anjegovi igri, najbrž pa po dvoboju z Nadalom ni mogel niti dobro spati. To bo Raonić izkoristil in z resnim pristopom talentiranega Avstralca izločil.