Na vrhu lestvic, ki so jih danes posredovali iz podjetja TSmedia, je najti še druge športne dogodke, in sicer uspeh slovenskih hokejistov v Sočiju, smučarske polete v Planici 2014 in mali kristalni globus Petra Prevca.

Med političnimi dogodki pa so Slovenci največ pozornosti namenili padcu vlade, obsodbi Janeza Janše v zadevi Patria in evropskim volitvam.

Najbolj iskana ženska je tudi v prvem polletju ostala Tina Maze, sledila pa sta ji La Toya in Tanja Žagar, ki sta obe pridobili po eno mesto na lestvici najbolj priljubljenih Slovenk. Najbolj iskani slovenski moški, ki je s prvega mesta lestvice izpodrinil Janeza Janšo, je pokojni glasbenik Lojze Slak. Na drugem mestu mu sledi Jan Plestenjak, na tretjem pa Janša.

Med najbolj spremljanimi športniki že več let kraljuje Tina Maze, na drugem mestu ostaja Petra Majdič, na tretjem pa novinec na lestvici, skakalec Peter Prevc. Novinca na lestvici sta tudi Robert Kranjec na četrtem in Vesna Fabjan na desetem mestu. Med najljubšimi športniki Slovencev so še Anže Kopitar, Dejan Zavec, Ana Kobal, Filip Flisar in Goran Dragić.

Med najbolj iskanimi slovenskimi glasbeniki je Tanja Žagar izpodrinila Modrijane in prevzela prvo mesto. Na lestvici je najti še Rebeko Dremelj, Špelo Grošelj, Sašo Lendero, Sanjo Grohar, Heleno Blagne, Natalijo Verboten ter novinki Majo Prašnikar in Majo Malnar. Izpadli so Jan Plestenjak, Čuki in Perpetuum Jazzile.

Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto ponovno pripadlo Severini, ki na lestvici kraljuje že več kot štiri leta, ugotavljajo v hčerinski družbi Telekoma Slovenije. Na drugo mesto se je uvrstil Michael Schumacher, novinec na lestvici, na tretje pa Michael Jackson.

Na lestvici slovenskih politikov so prva tri mesta pripadla istim politikom kot v 2013. Na prvem mestu je Alenka Bratušek, na drugem Janez Janša, na tretjem pa Borut Pahor. Z lestvice sta izpadla Franc Kangler in Uroš Čufer, prvič pa se je na njej pojavil Miro Cerar, in sicer na desetem mestu.

Najbolj spremljan slovenski gospodarstvenik je v prvem polletju letošnjega leta je bil Samo Login, ki se je zavihtel na prvo s tretjega mesta. Sledijo mu Igor Akrapović, Iza Login in Daniela Bervar, ki je Slovence lani najbolj zanimala. Novinca na lestvici pa sta Izidor Krivec in Dušan Šešok.

Podrobnejše lestvice najpogostejših iskanj so na voljo na spletnem naslovu http://www.najdi.si/lestvice.