Legendarna zasedba komikov Monty Python je včeraj priredila prvi nastop nove turneje, česar ne more razumeti pevec zasedbe Rolling Stones Mick Jagger. Slednji sploh ni vedel, da zasedba še obstaja, prav tako pa ne razume, zakaj bi si kdo njihov nastop po vseh teh letih še ogledal v živo. »Gre zgolj za skupino zgubanih starih moških, ki poskušajo podoživeti mladost in mastno zaslužiti,« je bil kritičen Jagger. »V sedemdesetih so bili fantastični, bili so najboljša stvar, ampak smo videli že vse. Konec koncev so vse njihove reči na YouTubu.«

Če se vam zdi ironično, da o starosti zasedbe Monthy Python govori ravno Mick Jagger, ste dojeli šalo, ki služi kot promocijski posnetek za začetek zadnje turneje priljubljene komične zasedbe, ki se je začela včeraj in bo obsegala 10 nastopov.

Monty Pythoni tudi v Sloveniji

Srečneži, ki so si uspeli zagotoviti vstopnico, bodo lahko po mnogih letih zopet skupaj na odru v živo videli skoraj celo zasedbo. Manjkal bo le pokojni Graham Chapman, ki je leta 1989 podlegel raku, a se med nastopom pojavi v obliki video posnetka.

Čeprav je bilo zanimanje za turnejo izredno, Pythoni zagotavljajo, da gre za njihove zadnje nastope, zaključno predstavo turneje, ki bo 20. julija, pa bodo predvajali v živo v več kot dva tisoč kino dvoranah po svetu ter prek televizije. Turnejo so sprva želeli popeljati tudi v druga mesta po svetu, a so se na koncu raje določili za prenos, ki omogoča doseg mednarodnega občinstva kljub stalni lokaciji predstave v Londonu.

Tako bodo na svoj račun prišli tudi slovenski navdušenci, saj bodo med kinodvoranami tudi Cineplexxi v Kranju, Mariboru, Celju in Kopru.