V Bremnu v Nemčiji leta 1988 rojena hči staršev poljskih korenin, očeta Slawka in mame Beate (ta je tudi njena menedžerka), je za teniški lopar resno prijela že pri treh letih. A začetki – njena vzornica je bila rojakinja Steffi Graf – niso napovedovali blesteče kariere, kajti Angelique do leta 2003, ko se je pri petnajstih letih podala v profesionalne vode, ni dobila niti enega turnirja v mladinski kategoriji. Toda levoroka igralka s stalnim prebivališčem v poljskem mestu Puščikovo se je že v prvi profesionalni sezoni prebila med elitno stoterico na svetu, vseeno pa je morala na prvo od dosedanjih treh zmag na turnirjih WTA čakati kar devet let.

To ji je uspelo šele februarja 2012 v Parizu, dva meseca pozneje še v Koebenhavnu, oktobra lani pa je bila najboljša tudi v Linzu. Pred dvema letoma je dosegla tudi svojo najvišjo uvrstitev na svetovni lestvici – peto mesto, trenutno pa je sedma. Nemka, ki poleg tenisa obožuje še plavanje, nogomet, formulo ena, umetnostno drsanje in rokomet, se je v polfinale turnirja za grand slam prvič uvrstila na odprtem prvenstvu ZDA leta 2011, uspeh pa je naslednje leto ponovila še v Wimbledonu. »Moj najljubši turnir je Indian Wells, med tistimi za grand slam pa Australian Open,« pravi Angelique Kerber, ki je v Melbournu v zadnjih dveh letih dvakrat prišla v četrti krog.

»Največja zmaga v karieri? Ne vem, vsekakor pa ena največjih. Igrati v osmini finala Wimbledona, na osrednjem igrišču, se pomeriti s Šarapovo in jo celo premagati – to je neverjetno,« je bila po zmagi, ki si jo je priigrala šele po šestih zapravljenih zaključnih žogah v tretjem nizu, navdušena Kerberjeva. Nemka je prekinila tudi fantastičen niz Rusinje, ki je do včeraj dobila kar 22 dvobojev od zadnjih 23, seveda pa ni pozabila polaskati Šarapovi, proti kateri je na šestem medsebojnem dvoboju včeraj dosegla šele drugo zmago: »Marija je vrhunska igralka, odlična tudi na travi. Zato je moja zmaga vredna še toliko več. Dvoboj je bil težak in izenačen v vseh treh nizih, igra na obeh straneh pa na visoki ravni. Ko sem imela v zadnjem nizu pri vodstvu s 5:4 in 40:0 tri zaključne žogice, sem se poskušala osredotočiti le nase in svojo igro ter ostati agresivna. Na koncu se je to zgodilo, dobila sem boj in se uvrstila v četrtfinale.«

Nasprotnica v četrtfinalu bo šest let mlajša Kanadčanka Eugenie Bouchard, s katero ima neodločen izkupiček v medsebojnih dvobojih (1:1). Kerberjeva je slavila na lanskem odprtem prvenstvu ZDA, izgubila na letošnjem Roland Garrosu. »Že proti Šarapovi nisem imela česa izgubiti, lahko sem le uživala v igri in veliko dobila. To se je zgodilo. Tudi proti Bouchardovi bom v enaki vlogi. Vem, da me čaka težak dvoboj, a upam, da se ne bo razpletel tako kot letošnji v Parizu in se bom maščevala za poraz,« upa Kerberjeva, ki je do Wimbledona le s turnirskimi nagradami zaslužila 6,3 milijona dolarjev.