Prva polfinalistka Wimbledona je Čehinja Lucie Šafarova, ki je ugnala Rusinjo Jekaterino Makarovo s 6:3 in 6:1. V četrtfinale so se poleg Kerberjeve uvrstile še Romunka Simona Halep po zmagi nad Kazahstanko Zarino Dijas s 6:3 in 6:0 ter Nemka Sabine Lisicki, ki je bila boljša od Kazahstanke Jaroslave Švedove s 6:3, 3:6 in 6:4.

V moški konkurenci sta se v četrtfinale uvrstila Švicarja Stanislas Wawrinka po zmagi nad Špancem Felicianom Lopezom s 7:6 (5), 7:6 (7) in 6:3 ter njegov rojak Roger Federer po zmagi nad prav tako Špancem Tommyjem Robredom s 6:1, 6:4 in 6:4.

Kyrgios presenetil Nadala

Avstralski teniški igralec grško-malezijskih korenin Nick Kyrgios je v osmini finala teniškega turnirja v Wimbledonu premagal drugega nosilca in prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala. Šele 19-letni Avstralec, ki je med profesionalce prestopil lani, je bil boljši s 7:6 (5), 5:7, 7:6 (5) in 6:3.

Kyrgios se bo v polfinalu pomeril s Kanadčanom črnogorskega rodu Milošem Raonićem.

Srebotnikova in Bryan klonila v drugem krogu mešanih dvojic

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in Američan Mike Bryan sta danes kot prva nosilca izgubila v drugem krogu mešanih dvojic na grand slamu v Wimbledonu. Srebotnikovo in Bryana sta z 2:6, 6:4 in 6:3 premagala nepostavljena Gruzijka Oksana Kalašnikova in Avstralec Chris Guccione.