A Beyonce ne definira samo glasba, saj je okoli sebe ustvarila lep poslovni imperij. Milijone zasluži s promocijo družb H&M ter Pepsi. Precej donosna je tudi njena linija parfumov, z imeni Heat, Rise in Pulse, ter njena linija oblačil House of Dereon. Od junija 2013 do junija 2014 je po oceni revije Forbes Beyonce zaslužila kar 115 milijonov dolarjev.

Konec junija se je pevka odpravila na novo turnejo, ki bo krajša, družbo pa ji bo delal soprog Jay Z. S prodajo vstopnic bosta svoje premoženje še povečala in opravičila krono najmočnejšega zvezdniškega para na svetu.

Tudi Jay Z se je uspel uvrstiti na lestvico vplivnih zvezdnikov. S 60 milijoni dolarji zaslužka je zasedel šesto mesto.

Kraljici B ponižno sledi LeBron James

Za Beyonce se je na Forbsov seznam najvplivnejših zvezdnikov uvrstil košarkar LeBron James. V lanskem letu je zaslužil 72 milijonov dolarjev. Slednji je pred kratkim oznanil, da bo prekinil pogodbo s klubom Miami Heat in postal »svoboden agent«. To lahko pomeni, da se bo njegova »plača« še zvišala – če se bo znal prodati. Za njim stojita namreč izredno močna sponzorja: Coca Cola in McDonald's. Na tretje mesto se je uvrstil Dr. Dre, ki je zaslužil kar 620 milijonov dolarjev. Pri tem se lahko zahvali Applu, ki je kupil njegovo družbo Beats by Dre za tri milijarde dolarjev.

Dolgoletna znanka lestvice Oprah Winfrey je s prvega mesta padla na četrtega. V enem letu je zaslužila 82 milijonov dolarjev, v prihodnjem pa bi lahko precej več, saj je njena televizijska mreža OWN končno začela pridobivati dobre posle. Na petem mestu je še ena televizijka: Ellen DeGeneres, ki je v 12 mesecih zaslužila 70 milijonov dolarjev. Da je izredno vplivna, je pokazala s 'selfijem' s podelitve oskarjev, ki ga je na spletu delilo več milijonov uporabnikov.

Rihanna in Bieber najbolj vplivna na spletu

Na osmem mestu se je znašla Rihanna, ki je vplivna predvsem zaradi neprestanega stika s svojimi oboževalci prek družbenih medijev. Pevka velja za drugo najbolj vplivno zvezdo na spletu poleg Justina Bieberja, ki pa je Forbesovi lestvici pristal na 33. mestu.

Med ameriškimi zvezdniki se je znašel tudi Evropejec. Novak Djoković je zasedel 43. mesto. Od Leta 2011 do 2013 je pobral za 38 milijonov nagrad. V preteklem letu je sklenil nekaj zajetnih sponzorskih pogodb s Peugeotom in Seikojem. A tenisač ni le zaslužkar, saj je maja na turnirju Italian Open zaslužil 750 tisoč dolarjev, ki jih je nemudoma daroval vsem prizadetim v poplavah v Srbiji.