Lepo oblikovana hrana je okusnejša

Vsak kuharski mojster ve, da sta pomembna tako okus kot videz hrane. Zdaj pa so to potrdili še znanstveniki oxfordske univerze. Šestdesetim ljudem so ponudili tri vrste solate. Na vseh krožnikih so bile popolnoma enake sestavine, le urejeni so bili drugače. Na prvem so bile urejene strogo v vrsto, na drugem kot kupček solate, na tretjem pa kot slavna abstraktna slika Številka 201 Vasilija Kandinskega (na fotografiji). Ko so jih vprašali, katera je bila najbolj okusna, so vsi odgovorili, da solata, ki je kot abstraktna slika.

Parlamentarci bojkotirali hrano

Medtem ko pri nas navadni državljani poslancem zavidajo hrano v menzi parlamenta, so poslanci južnoafriškega parlamenta protestirali proti hrani v svoji restavraciji. Trdijo namreč, da jim ponujajo nezdravo hrano, ki redi. Opažajo namreč, da so ob začetku mandata suhi in postavni, ob koncu pa se lepo poredijo. Ena izmed poslank je celo bojkotirala parlamentarno restavracijo, češ da naj jim ponudijo še kaj drugega kot klobase in jagnječje kotlete. Južnoafriški minister za zdravje je navedbe parlamentarcev zanikal in jim predlagal, naj raje večkrat uporabijo tudi parlamentarno telovadnico.

Zaradi sladoleda poklicala policijo

V vročih poletnih dneh ljudem res velikokrat prekipi, a neka ženska v Veliki Britaniji je šla pri tem res malo predaleč. Ko so ji v slaščičarni postregli s sladoledom, ni bila zadovoljna s količino sladkega posipa. Najprej se je ujezila na slaščičarja, nato pa razjarjena poklicala policijo na številko za nujno pomoč. Policisti so bili nad klicem presenečeni, a se nanj niso odzvali. So pa kaznovali žensko s kaznijo, ker je izrabila številko za nujno pomoč, ki je namenjena le res nujnim primerom, ki ogrožajo življenje.

Italijanski vesoljski ekspreso

Italijani bodo v kratkem dobili prvo astronavtko. Da bi bilo njeno bivanje na vesoljski postaji čim bolj prijetno, so v Lavazzi izdelali aparat za ekspreso, ki deluje v breztežnostnem okolju. Izdelan je iz jekla, da lahko prenese visoke obremenitve poti v vesolje, nastal pa je v sodelovanju z italijansko vesoljsko agencijo. Poleg tega, da lahko zvari popolno kavo, lahko vročo vodo astronavti uporabljajo tudi za pripravo čaja ali pa za »kuhanje« posušenih vesoljskih obrokov. Verjetno pa ni lepšega kot popoldanski ekspreso s pogledom na Zemljo.