»Stranke bomo prosili, da očala ne nosijo v dvoranah, ne glede na to ali se film že vrti ali ne,« je pojasnil direktor zveze britanskih kinematografov Phil Clapp. Kljub temu, da se baterija izpraznijo že 45 minut po začetku snemanja, se mnogi bojijo, da bi se nezakonito deljenje filmov prek spleta lahko povečalo.

»Ne dovolimo nobene tehnologije, s katero je možno snemanje v kinodvoranah,« so pojasnili na AMC Theaters. »Čeprav podpiramo novo tehnologijo in inovacije, nošenje naprav, ki omogočajo snemanje, niso dobrodošle v kinodvoranah,« so še dodali.

Uporabniki naj ne bodo »čudni in nesramni«

Googlov tiskovni predstavnik je britanske kinematografe pozval, naj se do očal vedejo tako kot se do drugih podobnih naprav – na primer mobilnih telefonov, ki jih uporabniki morajo pred začetkom filma izklopiti. »Menimo, da je najprej dobro imeti izkušnje z Google Glass, preden se postavljajo pravila,« je še dodal.

Med navodili za uporabo očal Google Glass je navedeno tudi opozorilo, naj uporabniki ne bodo »čudni in nesramni«. Prav tako pa je še navedeno, naj z njimi ne berejo Vojne in miru, saj niso narejene za dolgotrajno uporabo.