Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni – SP

Argentina - Švica
0
Glede na to, da Argentina in Švica na lestvici Fife zasedata peto oziroma šesto mesto, do sedaj še nista ravno navdušili. Gavči bodo svoje upe ponovno polagali v Lionela Messija, Švicarji pa se ne bi branili reprize predstave njihovega "alpskega Messija" Xherdana Shaqirija, ki je Hondurasu zabil hat-trick. Do sedaj smo v osmini finala videli že tri podaljške, zato ne bi bilo presenetljivo, da bi se scenarij ponovil tudi na današnji tekmi v Sao Paulu.

Nogomet - Mednarodni – SP

Belgija - ZDA
1
ZDA morda v svojih vrstah nimajo zvenečih imen, a jih krasi izjemen kolektivni duh. Z izkušenim Jürgenom Klinsmannom na klopi tako še zdaleč ni presenetljivo, da so se prebili v osmino finala. Američani so v skupinskem delu pošteno namučili Nemce, remizirali pa so tudi s Portugalci. Kvaliteta je morda res na strani Belgijcev, a ti se bodo morali za napredovanje močno potruditi.

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme

Triglav - Rijeka
2
Tudi če trener Reke Matjaž Kek danes na igrišče ne bo poslal svojih najboljših igralcev, bi moral tekmo dobiti. Rečani so bili v pretekli sezoni hit hrvaškega prvenstva, medtem ko je Triglav naše prvenstvo sklenil na zadnjem mestu.

Tenis - WTA - Wimbledon

Kerber A.-Sharapova M.
2
Za razliko od Kerberjeve Šarapova v Wimbledonu sploh še ni izgubila niza. Dolgonoga Rusinja deluje zelo suvereno, pred današnjim dvobojem pa ji gre na roko tudi statistika medsebojnih dvobojev z Nemko. Igralki sta se pomerili petkrat, štirikrat pa se je zmage veselila Šarapova.