»V pogajanjih smo dosegli napredek,« je včeraj popoldne sporočil župan Andrej Fištravec. V DUTB so se namreč znova premislili in so odstopili od zahteve, da lahko občina najame zgolj žičnice in drugo pomožno infrastrukturo, ne pa tudi hotelov in apartmajev. »Je pa slaba banka kot lastnica še zmeraj zelo pasivna in ne želi nase prevzeti nobene odgovornosti,« je bil kritičen Fištravec.

Po besedah Marka Žule, direktorja občinske uprave, sta v zadnjih krogih pogajanj obe strani nekoliko popustili. Potemtakem bi podjetje Nipa, ki je v lasti javnih podjetij Nigrad in Mariborski vodovod, plačala 310.000 evrov are za najem Športnega centra Pohorje, v ta znesek je vštet denar za plače in za stroške obratovanja. »Odprti ostajata dve bistveni vprašanji, in sicer predkupna pravica ter inštrument zavarovanja,« je dejal Žula.

Občina si želi zagotoviti, da ara ne bi poniknila v stečaju, če najemne pogodbe po krivdi Športnega centra Pohorje ali DUTB vendarle ne bi podpisali. Poleg tega hoče imeti občina pravico odkupa podjetja, če bi se pri DUTB pojavil morebitni kupec z zavezujočo ponudbo. »Upam, da bodo pristali na naše pogoje,« je dejal Žula. »Mi se bomo pripravljeni pogajati do konca.«