Skupina Pivovarne Laško se je po Zorkovih besedah pri prodaji Mercatorja borila za višji izplen, »vendar Mercator ima ceno, kot jo ima«, je dejal Zorko in izpostavil, da se je skupina tako razdolžila za 75,5 milijona evrov, kolikor je dobila za 23,3-odstotni delež v Mercatorju.

Pojasnil je, da podpisani sporazum o prestrukturiranju predvideva reprogram do konca leta 2016. Banke so k podpisu po njegovih besedah pristopile, ker vidijo izhod zase. »Prepričan sem, da bo skupina, glede na to, kako posluje in kako je vpeta v mednarodno okolje in domači trg, lahko našla primernega dokapitalizatorja,« je dejal Zorko in napovedal, da bodo izbrali investitorja, ki bo ponudil največ za delnico in bo najbolj primeren po »vseh kriterijih«.

Uprava in nadzorni svet z razrešnico za 2013

Skupščino je vodil odvetnik Simon Zdolšek, na njej pa so bili prisotni delničarji, ki imajo skupaj 81,8 odstotka delnic.

Uprava je za delo v letu 2013 dobila razrešnico. Proti podelitvi razrešnice so glasovali delničarji s skupno nekaj manj kot odstotkom delnic. Prav tako je razrešnico za leto 2013 dobil nadzorni svet, pri čemer so bili proti delničarji s skupno 0,7 odstotka delnic.

Za novega člana nadzornega sveta je bil skoraj soglasno imenovan Janez Škrubej iz DUTB. Prosi so bili delničarji z vsega 1811 delnicami.

Zdolšek ni dovolil, da bi Zorko odgovarjal na vprašanja

Za revizorja letnega poročila za leto 2014 je bila potrjena revizijska hiša Ernst & Young.

Predsednik uprave Dušan Zorko je delničarjem predstavil nedavno sklenjen dogovor z bankami o dolgoročnem reprogramu posojil do konca leta 2016. Podrobnosti Zorko ni predstavil, Zdolšek pa je po hitrem postopku zaključil skupščino in ni dovolil, da bi Zorko odgovarjal na vprašanja Kapitalske družbe, povezane s prodajo Mercatorja.