Kaj pomeni za klub ACH Volley, da ste postali novi generalni direktor holdinga ACH?

Pomeni predvsem to, da bom imel manj časa za odbojko, toda v klubu je dovolj sposobnih ljudi, ki dobro vedo, kako uspešno voditi zadeve naprej. Vsi vemo, da bomo morali delati na finančno manj intenzivni ravni. V okviru svojih možnosti se bom trudil, da bom urejal sponzorske zadeve, kar je bila že do zdaj moja naloga.

Boste kaj laže priskrbeli sponzorski denar, glede na to, da ste postali direktor glavnega sponzorja?

Moji vzvodi pri pridobivanju sponzorskega denarja so bili vedno zelo korektni. Svoje nove pozicije zagotovo ne bom izkoriščal za potrebe kluba.

Koliko odstotkov proračuna predstavlja denar za dolgove?

Od 35 do 40 odstotkov, preostalo pa bo za tekoče obveznosti. Gre za bistveno bolj skromne zneske kot v preteklih sezonah. Vse pogodbe, ki so bile podpisane v preteklosti, so se pred to sezono končale.

Kako potekajo pogovori z igralci in trenerji, ki jim še dolgujete denar?

Sestanki in pogovori potekajo vseskozi, zato verjamemo, da bomo v čim krajšem času prišli do dogovora.

Imajo razumevanje za vaše težave ali so trdi pogajalci?

Zahtevajo svoje, kar je razumljivo. Kljub temu so zelo korektni v pogovorih in razumejo naš položaj. Naš namen je, da svoje dolgove poplačamo.

Kakšni so klubski načrti?

Želimo iti naprej, predvsem pa se bomo prilagajali zmožnostim, ki nam jih ponuja slovensko okolje. Potencial je v Sloveniji vedno bil. V preteklosti smo najboljše mladinske selekcije znali izkoristiti, tudi zdaj pa vsako leto pride na površje kakšno novo ime. Toda tako dobre generacije, kot je bila pred leti, verjetno ne bo več kmalu.

So igralci iz sedanje mladinske reprezentance v vaših mislih?

Z vsemi se pogovarjamo. Nekateri se čutijo sposobne, da bi igrali za nas, drugi bi raje še malo počakali. Toda tudi mi moramo še marsikaj narediti, da bodo ljudje spet dobili zaupanje v nas. Dejstvo je, da smo edini klub v Sloveniji, ki zahteva veliko od igralcev. Potreben je profesionalen pristop, medtem ko je v drugih klubih več časa za preostale dejavnosti, kot je študij.

Verjamete, da imate pravo zasedbo in trenerja?

Novega trenerja Tomislava Šmuca poznam že vsaj 24 let. Soigralca sva bila v reprezentanci, nasprotnika v klubih, igral je pri nas... Marsikaj sva dala skozi. Njegov značaj, nepopustljivost in občutek za odbojko so prava rešitev za nas.

Želite s trenerjem in igralci graditi dolgoročno zgodbo?

S trenerjem imamo dveletno pogodbo. Tudi z igralci imamo bolj kratkoročne pogodbe. Ko bo prišel čas, bomo razmišljali tudi na dolgi rok. V tem trenutku je v ospredju finančna ureditev kluba, zato je težko od igralcev zahtevati, da podpišejo dolgoročno pogodbo z manjšimi prejemki. Radi bi imeli stabilnost, ki pa je vedno pogojena tudi s pričakovanji. Zagotovo si trener Šmuc v ekipi želi imeti še kakšnega močnejšega igralca, toda takšna je realnost. Upam, da smo s Flajsom, Plotom in Jerebom izpolnili nekaj njegovih pričakovanj glede sestave ekipe.