Letošnja tekma svetovnega pokala v padalstvu v Lescah se je končala z velikim zmagoslavjem ekipe Elan, ki je s pridom unovčila poznavanje domačega poligona in na koncu slavila z visoko prednostjo.

Svoj kamenček so v uspeh ekipe dodali še Domen Vodišek, ki je bil drugi med posamezniki, ter Matevž Vukotič in Matevž Cestnik, ki sta se povzpela na drugo oziroma tretjo zmagovalno stopničko. Nekoliko slabše se je na domači tekmi izkazala Maja Sajovic, ki je bila do šeste serije v igri za zmago, a sta se ji sedmi in osmi skok ponesrečila.

Ekipa Elan je skakala suvereno že od prve serije, Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek so namreč v prvi seriji zbrali vsega en centimeter, prednost pa je do konca tekmovanja le še naraščala in tudi v zadnji seriji so z vsega enim centimetrom zmago le še potrdili.

»Z domačo tekmo in uvrstitvami sem zelo zadovoljen in navdušen nad dosežkom. Že po tekmi na Reki smo žareli od zadovoljstva, po zmagi na domači tekmi in pred domačimi navijači pa je venomer najslajše. Sezona se je za nas začela zelo uspešno, vsekakor pa si želimo, da bi v takšnem rezultatskem ritmu tudi nadaljevali, kar pa bo zelo težko, saj nas čakajo še številna tekmovanja. Toda začetek je več kot uspešen in upam, da bomo podobno nadaljevali,« je imeniten razplet ocenil Domen Vodišek.

»Vsaka zmaga je več kot navdušujoča, in če ti to uspe še na domačem letališču in pred domačimi navijači, je uspeh še precej slajši. Naša zmaga je čista kot solza, kar je pokazala naša velika prednost, uspeh pa gre pripisati tudi poznavanju domačih razmer, ki so zelo težke, a smo jih sami vajeni. Prvi dve tekmi sta se za nas razpletli idealno, zato z optimizmom zremo tudi v nadaljevanje sezone,« je ključ do uspeha razkril Uroš Ban. Naslednje tekmovanje za svetovni pokal bo gostil nemški Peiting čez tri tedne.

Izidi, ekipe: 1. Elan (Karun, Balta, Ban, Salkič, Vodišek) – 30 cm, 2. Dukla 1 (Češ) – 47, 3. INT (Ita) – 56,. 9. Ptuj (Vindiš, Kostanjevec, Erjavec, Čuš, Sajovic) – 95, 33. Ptuj ALC (Cestnik, Veselič, Korpar, M. in J. Vukotič) – 207, moški: 1. Hajek (Češ) – 3 cm, 2. Vodišek (Slo) – 4, 3. Filippini (Ita) – 4, 5. Ban, Erjavec, Salkič (vsi Slo) – 6, ženske: 1. Ferrand (Fra) – 5 cm, 2. Lykke (Dan) – 15, 3. Schwertl (Avs) – 17, 19. Sajovic (Slo) – 40, mladinci: 1. Hajek (Češ) – 3 cm, 2. M. Vukotič – 14, 3. Cestnik (oba Slo) – 18. sta