Padla pod težkimi udarci

Štajerski policisti so bili včeraj še skopi s podatki in so samo potrdili, da je 48-letna domačinka umrla nasilne smrti. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi Begant v dopoldanskih urah do smrti pretepel svojo soprogo Alenko Eleno Begant – po nekaterih informacijah s topim delom sekire, po drugih pa z nekim drugim trdim predmetom. Tragedija naj bi se zgodila celo pred mladoletnima otrokoma v domači hiši v Limbušu.

Zakonca sta imela na domačem naslovu prijavljen tudi sedež njunega centra za državljansko vzgojo. Lastnik in zastopnik zavoda je Aleksander Begant, njegova soproga pa je bila v centru zaposlena kot programska direktorica. Begantovo so pred tem v Mariboru poznali tudi kot nekdanjo ravnateljico mariborske waldorfske šole. Vodila je tudi organizacijo Šola za mir, v kateri dajejo poudarek predvsem osveščanju na področju človekovih pravic.

Znanci zaprepadeni

Begant naj bi po uboju skušal ubiti še sebe, po prihodu policistov in reševalcev pa so ga odpeljali v zdravstveno oskrbo psihiatrične bolnišnice.

Znanci para, s katerimi smo govorili, ko se je po Mariboru že razširila vest o družinskem nasilju s tragičnim koncem, so bili ob žalostni novici šokirani. Aleksandra Beganta so namreč poznali kot zelo umirjenega, nekonfliktnega in uravnoteženega človeka, ki je bil povsem zgleden oče in mož. Kaj je botrovalo včerajšnjemu nerazumnemu izpadu, si ni mogel nihče od naših sogovornikov niti predstavljati.

Kraj smrti sta si včeraj ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni tožilec, preiskava pa včeraj še ni bila končana. Prav tako policisti včeraj še niso želeli govoriti niti o umoru niti uboju, saj ni bilo še povsem jasno, kaj vse se je dogajalo za štirimi stenami Begantove hiše, temveč so potrdili le sum nasilne smrti.