Okroglo obletnico bodo odprli prvaki melodičnega punk-rocka Debeli precjednik iz Osijeka, ki so od nastanka leta 1994 pa do danes igrali z največjimi imeni svetovne punk scene. Ob tokratni priložnosti bodo predstavili tudi novi EP, priročno poimenovan Povijest bolesti. Sledil bo nastop tria Repetitor, ki preigrava energičen in surov postpunk. Dobro poznana in nesporna je njihova koncertna prepričljivost, ki s svojimi energičnimi koncerti v zadnjih letih osvaja evropske odre. Po odlično sprejetem prvencu Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak) so lani izdali dolgo pričakovano drugo ploščo Dobrodošli na okean, ki skupino prikazuje v še bolj energični, še ostrejši in zlasti zrelejši podobi.

V Ljubljano se po dolgih devetih letih vračajo pionirji instrumentalnega postrocka na Balkanskem polotoku Lunar, katerega člani so pomembno zaznamovali začetke založbe. Oder Gale hale bo ponovno stresel tudi multižanrski trio Trus!, ki je v lanskem letu izdal kar dve plošči, njihov prvenec First Steppa je bil prepoznan za najboljšo domačo ploščo leta. Drugo ploščo pa so si razdelili s Prekmurcem Kleemar (Matej Končan), ki bo s svojo minimalistično ambientalno in melanholično IDM-elektroniko zasanjal in razplesal notranjost kluba.

Po napovedi organizatorjev bodo za razigrano vzdušje ves večer skrbeli posebni gostje, in sicer Samo Sloga Sound System iz Novega Sada. nr