Podmornica Shark je prvič izplula leta 1911, izginila pa štiri leta kasneje, na vrhuncu prve svetovne vojne. Na njej je bilo 35 članov posadke, usoda katerih je še vedno neznana, poročajo estonski mediji.

Po poročanju estonskega portala Delfi.ee pa so estonski potapljači te dni na dnu Baltskega morja odkrili plovilo, ki se sklada z opisom pogrešane podmornice. Njen premec je eksplodiral, najverjetneje zaradi mine, so v sredo sporočili na spletni strani podjetja, v katerem so zaposleni potapljači.

Ker je podmornica tako majhna (člani posadke so morali biti nižji od 160 centimetrov, da so se lahko vkrcali), se potapljači nanjo niso mogli vkrcati nemudoma po odkritju. Po poročanju estonskih medijev Sharka najverjetneje ne bodo skušali dvigniti na površje, saj bi zaradi skoraj stotih let pod vodo podmornica razpadla. Bodo pa potapljači opravili več potopov in raziskav, s katerimi upajo, da bodo odkrili, ali je to Shark ali ne.

Ruska mornarica je podmornice uporabljala vse od poznega 19. stoletja, sprva zgolj za obrambo kopnega. Shark pa je bila prva podmornica, s katero so Rusi napadli sovražno ladjo.