PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Wimbledon

Stakhovski S.-Chardy J.
1
Ukrajinec je dokazal, da njegova lanska zmaga proti Federerju ni bila le naklučje, ko je predvčerajšnjim zlahka premagal Gulbisa. Temu travnata podlaga sicer res ne leži najbolj, ampak je bil pa letos v tako dobri formi, da je njegov izpad tudi mene malce presenetil. Stakhovsky je samozavesten, bogat za eno leto več izkušenj, kot lani in verjamem, da lahko odide še dlje. Chardy je v prejšnjem krogu izkoristil nezbranost Matoševića in dobil praktično izgubljen dvoboj, danes pa bo naloga še veliko težja.

Tenis - ATP - Wimbledon

Anderson K.-Fognini F./+1,5/
1
"Fogna" se lahko samo sreči pri žrebu zahvali za to, da je v tretjem krogu, saj je na začetku moral premagati dva kvalifikanta in bil proti Nemcu Pützu denimo že v precejšnjih škripcih. Danes bomo njegove priložnosti za odvzem servisa verjetno našteli na prste ene roke, če pa bo niz zavil v podaljšano igro, pa vsi vemo, da Italijan ne slovi ravno kot najbolj mentalno močen igralec. Anderson v treh, morda štirih nizih.

Tenis - ATP - Wimbledon

Dimitrov G.-Dolgopolov A./3:0/
Z
Bolgar je pod Rasheedom končno dozorel v "world class" igralca in bo sezono, v to sem prepričan, končal med najboljših deset na svetu. Travnata podlaga njegovemu stilu igre zelo ustreza, danes pa bo moral za nadaljevanje turnirja ugnati Dolgopolova. Ukrajinec je znan po tem, da lahko en niz odigra vrhunsko, potem pa naslednjega skoraj amatersko, kar je posledica zahrbtne bolezni imunskega sistema. Mislim, da bo Dimitrov prvi niz dobil tesno, potem pa dvoboj rutinsko pripeljal do konca.

Tenis - WTA - Wimbledon

Wozniacki C.-Konjuh A./+1,5/
2
Po uspešno odigranih kvalifikacijah je 16-letna Hrvatica izločila še Erakovicevo in Wickmayerjevo. Presenečenje? Morda za nekatere, a po rezultatih v mladinski konkurenci vse skupaj niti ne čudi tako zelo. Dubrovničanka poseduje agresivno igro z osnovne črte in bi na dober dan lahko Wozniackijevi pokvarila načrte, zastavlja pa se mi vprašanje, ali je punca mentalno že zrela za uvrstitev v drugi teden Slama...Danki vsekakor lahko "ukrade" niz.

Tenis - WTA - Wimbledon

Kvitova P.-Williams V.
1
Kvitove sicer nisem gledal, ampak glede na to, da je nasprotnicama oddala le po 3 oziroma 2 igri, prav slabo ne more igrati. Venus se je z igralkama precej bolj mučila, pa čeprav ni šlo za ravno renomirani tenisačici, Torro-Florova ji je vzela celo niz. V igri veteranke sem videl preveč napak in četudi bi verjetno pol igralk, ki so ostale v tekmovanju Venus premagala, je imela tokrat žal nesrečo z žrebom in se bo morala posloviti.