Nekaj sto najzvestejših in najbolj navdušenih navijačev, tudi z njegove Hrušice, je odličnega slovenskega hokejista pričakalo že na brniškem letališču. Kopitar, zdaj seveda že brez brade, ki jo je pridobil med dolgo končnico v ligi NHL, se je privržencem zahvalil za podporo in navijanje v domovini ter seveda poudaril veselje, da se lahko spet vrne domov.

Najprej v roke šampanjec in diploma

Kopitarja v prvih dneh po vrnitvi čaka še nekaj obveznosti, saj bo na Bledu že v petek gostitelj dobrodelnega turnirja v golfu, ki ga bodo v njegovi ekipi izvedli že četrtič, takoj po pristanku na letališču pa se je posvetil tudi slovenski sedmi sili na novinarski konferenci.

Še pred začetkom te pa sta se junaku sezone 2013/14 v dresu Slovenije in Los Angelesa zahvalila tudi predstavnika Hokejske zveze Slovenije, direktor Dejan Kontrec in pomočnik selektorja Nik Zupančič. Prvi je Kopitarju predal velikansko steklenico šampanjca, Zupančič pa, ker je Kopitar po olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je s Slovenijo s sedmim mestom že začrtal nadaljevanje izjemne sezone, diplomo s potrdilom o sodelovanju na OI ter posnetke vseh tekem Slovenije.

Na uradni fotografiji se je vrgel pred pokal

Na uradnih fotografijah zmagovite ekipe Los Angelesa je letos Kopitar med najbolj vidnimi; pojasnil je, kako je zvito počakal, da se je dogajanje nekoliko umirilo, potem pa stopil na sceno: »Pred dvema letoma sem imel pokal, potem so nas poklicali za fotografiranje, a so se nato vsi vsuli name in se me je komaj kaj videlo. Zdaj sem počakal, da so se vsi 'naštimali', potem pa sem se vrgel pred pokal in je bilo precej bolje,« je z nasmeškom pojasnil Kopitar.

Poudaril je tudi, da je po takšni naporni sezoni utrujenost seveda razumljiva, saj je imel zaradi številnih obveznosti malo časa za počitek. »Časa ni bilo prav veliko. Po zadnji tekmi je bila, seveda, daljša proslava, letos smo imeli celo dve paradi, eno v mestu, drugo na plaži. Bilo je precej dogodkov, ki smo se jih morali udeležiti, a konec koncev je to stvar, ki se ti ne zgodi zelo pogosto. Občutek je zelo dober in se teh dogajanj seveda z veseljem udeležiš,« pravi Kopitar.

»Stanko« k nam prihaja 13. julija

Navijači bodo lahko Kopitarja spet pozdravili tudi čez tri tedne, ko bo 13. julija dobil v uporabo slavni Stanleyjev pokal za en dan. Potem ko je bil »Stanko« pred dvema letoma že na obisku v Sloveniji, je tokrat datum padel prav na zadnji dan svetovnega prvenstva v nogometu, tako da so v njegovem taboru že napovedali, da se obeta veliko dogajanja.

Kopitar je sezono NHL končal na zanj srečen petek 13. junija (v Sloveniji je bil takrat že 14. junij), potem ko je njegova ekipa po drugem podaljšku dokončno strla odpor tekmecev iz New Yorka. Po slavju - Kopitar je namignil, da je bilo proslavljanja dovolj, a da ni vse za v javnost - pa ga je čakalo še veliko obveznosti, tudi podelitev posamičnih nagrad lige v Las Vegasu, kjer je sicer ostal brez lovorike Selke za najboljšega obrambnega napadalca, dobil jo je Patrice Bergeron, a je slovenski as poudaril, da zaradi tega ni prav nič razočaran.