Rola je v velikem slogu premagal prvo oviro na sveti teniški travi v Wimbledonu, po zmagoslavju nad Špancem Pablom Andujarjem s 6:3, 6:1 in 6:4 pa je danes moral priznati premoč lanskemu zmagovalcu in glavnemu pretendentu za letošnjo zmago na 31,35 milijona evrov vrednem turnirju v južnem delu Londona.

Lanski posamični prvak v ameriški študentski ligi NCAA in sredozemskih iger v turškem Mersinu v obračunu proti ljubljencu tukajšnjega občinstva, ki je lani prekinil kar 77 let dolg post in postal prvi Britanec, ki je po Fredu Perryju slavil v Wimbledonu, ni prikazal dobre predstave. Zavoljo imenitnega tekmeca na nasprotni strani igrišča in nastopa na drugem največjem igrišču v Wimbledonu je vseskozi igral v krču, njegovo nesproščeno igro pa je sloviti Škot s pridom izkoristil in neenakovreden dvoboj zanesljivo in "ekspresno" dobil v treh nizih.

Ptujčan je bil povsem nemočen, v vseh treh nizih ni bil dorasel 27-letnemu Škotu, sicer zmagovalcu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku iz leta 2012 in lanskemu prvaku Wimbledona, ki je doslej osvojil 28 turnirjev ATP. Rola je v treh nizih osvojil le dve igri na svoj servis, v drugem pa je celo na ciničen način, ko je dobil šesto igro na svoj začetni udarec, zmagovito dvignil roke v zrak, 11.000 gledalcev na igrišču številka 1 pa ga je nagradilo z gromkim aplavzom.

Murray, sicer varovanec nekdanje številke 1, 34-letne Francozinje Amelie Mauresmo, ki je leta 2006 slavila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in v Wimbledonu, pred kratkim pa je na čelu strokovnega štaba zamenjala slovitega Čeha Ivana Lendla, se bo v tretjem krogu pomeril z zmagovalcem češko-španskega dvoboja Jan Hernych - Roberto Bautista Agut.

Z natopi končala tudi Srebotnikova

Poleg visokoraslega 23-letnega Ptujčana je iz nadaljnjega boja izpadla tudi Slovenka Katarina Srebotnik in njena češka partnerica Kveta Peschke. Tretji nosilki med ženskimi dvojicami sta že v uvodnem krogu doživeli poraz, nemško-slovaška kombinacija Andrea Petković-Magdalena Rybarikova je slavila s 7:5 in 6:3.

Hercogova po izenačenem boju klonila proti Šafarovi

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila današnji dvoboj drugega kroga v Wimbledonu. Od najboljše slovenske igralke na lestvici WTA je bila boljša 23. nosilka letošnjega tretjega turnirja za grand slam z nagradnim skladom 31,35 milijona evrov, Čehinja Lucie Šafarova, ki je po uri in 47 minutah zmagala s 7:6 (7) in 7:5.

Od nadaljnjega tekmovanja v Wimbledonu sta se poslovila tudi Blaž Rola in Katarina Srebotnik. Od najboljšega slovenska igralca na jakostni teniški lestvici ATP je bil boljši lanski zmagovalec tega prestižnega turnirja Škot Andy Murray, ki je po uri in 24 minutah slavil s 6:1, 6:1 in 6:0.

Slovenka Katarina Srebotnik in njena češka partnerica Kveta Peschke, tretji nosilki med ženskimi dvojicami, sta že v uvodnem krogu doživeli poraz, nemško-slovaška kombinacija Andrea Petković-Magdalena Rybarikova je slavila s 7:5 in 6:3.